Genene Jones a fost numită de presă Îngerul morții. Este asistenta care a ucis zeci de bebeluși pe care trebuia să îi îngrijească. Se estimează că sunt peste 60. Totul s-a petrecut între anii 1977 – 1982. Când a început să ucidă avea 27 de ani, iar acum are 71 de ani și vrea să iasă din pușcărie.
Genene Jones, Îngerul morții. A ucis zeci de bebeluși
Genene Jones, o asistentă din Texas, a fost supranumită Îngerul morții pentru că era bănuită de uciderea a zeci de bebeluși. Își va petrece probabil restul vieții după gratii pentru că magistrații americani i-au refuzat toate cererile de eliberare condiționată.
Femeia s-a născut în Texas în anul 1950. A fost dată imediat spre adopție. A crescut împreună cu alți trei copii adoptați. Travis, unul dintre ei, avea 16 ani când s-a gândit să construiască o bombă artizanală. Aceasta a explodat și băiatul a murit. Poate aici s-a întâmplat ceva în mintea lui Genene.
La 19 ani, ea s-a căsătorit și a născut un copil. Dar la scurt timp, soțul ei s-a înrolat în armată și a plecat în misiune. La întoarcere, au mai avut un copil. Apoi, femeia a făcut un gest incredibil. Ca și mama ei, și-a abandonat copiii la orfelinat.
S-a angajat ca asistentă medicală la un spital din San Antonio. Aproape imediat, bebelușii au început să moară. Diagnosticul pentru 20 de nou-născuți a fost de infarct. Cu toate acestea, femeia a reușit să se angajeze la alt spital. După puțin timp, copilașii au început să moară. Mai târziu, anchetatoriii au descoperit că Genene le injecta copiilor o substanță folosită la anestezie generală. Bebelușii paralizau, iar inimioarele lor se opreau.
Și-a recunoscut crimele
Genene Jones a fost condamnată pentru o singură crimă și rănirea a altor șapte. A primit o pedeapsă de 99 de ani de pușcărie.
Femeia are acum 71 de ani și vrea să iasă din pușcărie. Explicația ei pentru crimele făcute a fost ceva aiuristic. A spus că voia ca spitalul să aibă o secție de pediatrie modernă.
Îngerul morții a ucis peste 60 de copilași. A fost condamnată pentru prima dată în 1984 pentru infracțiunea de rănire a unui copil. A injectat un băiat de 4 săptămâni, identificat în 1983 drept Rolando Santos, cu heparină. Băiețelul a supraviețuit.
Ea a fost condamnată la 99 de ani. Dar, din cauza unei legi din 1977 care a fost abrogată de atunci, a fost programată pentru eliberare obligatorie în 2018.
De atunci, tot încearcă să iasă din pușcărie, dar magistrații americani au refuzat cererile. Acest lucru s-a schimbat în iunie 2017, când procurorul județean au acuza-o pe Genene Jones pentru încă cinci crime. Erau copii între 4 și 11 luni.
Dacă va mai trăi, va putea să iasă din pușcărie la 87 de ani, în 2037. Sursa: crimemuseum.org
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook