Cea mai bună și mai pură apă din lume se găsește în România, în Munții Bucegi, într-un peisaj care îți taie răsuflarea. Apa din care legenda spune că a băut chiar și Zamolxe, zeul geto-dacilor izvorăște din stânci și nici un specialist din lume nu a reușit să descifreze de unde vin puterile sale.
Apa trece printr-un câmp magnetic
Procesul purificării apei rămâne un mister și în zilele noastre, deși există câteva teorii. Pe de o parte, se crede că apa ar trece printr-un câmp magnetic și astfel este curățată de toate impuritățile. Mai există o teorie care spune că ar exista un zăcământ de argint care curăță apa în mod natural, iar debitul ar fi de 400 de litri/secundă.
Potrivit legendei, Zamolxe, regele geto-dacilor ar fi băut din apa vie și locul a devenit sfânt pentru strămoșii noștri. Se mai spune că în interiorul muntelui ar exista un imens lac subteran de unde ar veni această apă.
Ceaușescu venea și se alimenta cu apă din Cascada celor 7 izvoare
De la cascada aflată la o altitudine de 1300 de metri se alimenta chiar și fostul dictator al României, Nicolae Ceaușescu, de aceea o bună perioadă locul a fost ținut secret de comuniști, care a dat ordin să fie blocat accesul în dreptul izvoarelor.
Se presupune că această apă ar restabili tinerețea oricărei persoane o consumă sau al călca în ea, iar lucrul acesta ar fi ajuns și la urechile dictatorului. Despre faptul că această apă este cea mai pură din România s-a dovedit acum 100 de ani, când s-a făcut primul test pentru apă.
Testele au fost repetate de mai multe ori la diverse intervale, inclusiv de specialiști din Germania și Franța, ba chiar și de marea Ana Aslan, dar nimeni nu a descifrat misterul.
Izvoarele ar fi cunoscute de mai bine de 2000 de ani
Tot legendele spun că aceste izvoare ar fi cunoscute de 2000 de ani, iar dacii ar fi fost convinși că apa lor sfântă vindecă muribunzi și îi aduce mai aproape de Divinitate pe preoți și inițiați.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Mircea Badea, deconspirat de Carmen Brumă. Să-l mai credem?
- Iarna își face de cap înainte de alegeri. Urgie în 23 de județe
- Adeverința care îți asigură o pensie mai mare la Mica Recalculare
- Seniorii nu trebuie să își facă probleme. Există bani suficienți pentru pensii
- S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Grecia respinge afirmația Turciei despre „minoritatea turcă”. Noi surse de tensiuni în Mediterană
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte
- Cei mai carismatici jurați MasterChef de-a lungul timpului