Simona Ionescu / Redactor Șef

Legenda vrăjitoarelor care îmbracă pielea oamenilor și a animalelor. Pot controla mintea victimelor

Legenda vrăjitoarelor care îmbracă pielea oamenilor și a animalelor. Pot controla mintea victimelor
Folclorul nativilor americani are o mulțime de monștri, dar nimic nu se compară cu skin-walkerii. Iată legenda acestor creaturi misterioase din mitologia Navajo, considerate cele mai cumplite vrăjitoare.

Cu greu îndrăznește cineva să vorbească despre aceste vrăjitoare, ființe foarte rele, care au abilitatea de a se transforma după bunul plac. Care e legenda acestora.

Chiar dacă pare greu de crezut, locuitorii din SUA susțin și astăzi că văd aceste creaturi înfiorătoare. Potrivit legendei, skin-walkerii sunt vrăjitoare foarte rele, cunoscute pentru abilitatea lor de a îmbrăca pielea animalelor și a altor oameni și de a adopta formele acestora. Se spune însă că transformarea lor nu este una perfectă. Interpretările moderne văd aceste vrăjitoare mergând pe două picioare în timp ce au forma animalelor și se deplasează cu viteze supranaturale.

Pot fi distruse doar cu un glonț înmuiat în cenușă

Conform folclorului, vrăjitoarele pot imita sunetele și comportamentele creaturilor în care se transformă, ceea ce le face greu de detectat. Experte în magia neagră, o folosesc pentru a face rău altora. Se crede că pot controla mințile prin întâlnirea privirii cuiva și chiar pot provoca moartea prin blesteme.  În unele povești populare, sunt aproape imposibil de ucis și se spune că pot fi învinse doar cu ajutorul unui șaman puternic.

Vrăjitoarea skin walkers

Alte povești, mai recente, susțin că un glonț înmuiat în cenușă albă sau o lamă de argint le poate ucide. Unde pot fi găsite aceste vrăjitoare? Cel mai mult sunt asociate cu Navajo Nation, un teritoriu vast care se întinde în sud-vestul Statelor Unite.

În această regiune, legendele și poveștile despre skin-walkers sunt adânc înrădăcinate în cultura poporului Navajo. De asemenea, vrăjitoarele ar locui în zonele pustii și aride din Arizona, New Mexico Utah și Colorao și își urmăresc prada în timpul nopții.

Întâlnirile cu vrăjitoarele sunt imposibil de verificat

Ca și în cazul aparițiilor de OZN-uri, întâlnirile cu aceste vrăjitoare sunt aproape imposibil de verificat, deși au raport destul de multe în ultimii ani. În folclorul Navajo,  skin-walkerii sunt considerați acei indivizi care au apelat la magia neagră. De obicei, aceștia au fost cândva oameni buni, cum ar fi vraci care au fost corupți de pofta de putere.

În multe versiuni ale poveștilor, skin-walkers trebuie să ia vieți umane pentru a-și alimenta propriile puteri sau să piară ei înșiși. În alte versiuni, ei ucid pur și simplu pentru că le face plăcere. Se mai crede că își terorizează și batjocoresc prada, înainte de a o ucide și imită strigătele celor dragi pentru a le atrage în întuneric. Aceste legende înfricoșătoare persistă până în ziua de azi, fiind transmise de generații întregi de oamenii Navajo.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre