Simona Ionescu / Redactor Șef

Marina Statelor Unite a filmat mai multe OZN-uri. Pentagonul confirmă. VIDEO

Marina Statelor Unite a filmat mai multe OZN-uri. Pentagonul confirmă. VIDEO
Un fost locotenent al Marinei americane rupe tăcerea cu privire la înregistrarea unor OZN-uri. Pentagonul a confirmat veridicitatea filmărilor, după ce mai multe imagini au apărut pe internet.

Mai multe OZN-uri au fost filmate chiar de către Marina americană.

Pentagonul a făcut publice trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, clasificate inițial „strict secret”. Acestea au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet și toată lumea a presupus că în imagini sunt presupuse OZN-uri. Totuşi, oficialii Departamentului Apărării al SUA au refuzat să dezvolte subiectul, sub pretextul că „potențialii noștri adversari” ar putea folosi informaţiile în alte scopuri. 

Obiectele Neidentificate au survolat patru distrugătoare americane, între care USS Kidd, la 14 şi 15 iulie 2019. USS Kidd se afla atunci în largul Californiei, la 185 de kilometri de coastă. Ceea ce par a fi „farfurii zburătoare” apar în aceste imagini sub diverse forme.

Ulterior, un nou material a ajuns pe internet, care arată că personalul naval american a avut o întâlnire strânsă cu un OZN – de data aceasta un obiect sferic care face o coborâre controlată în ocean.

Obiectul a fost filmat de o cameră la bordul vasului USS Omaha, când naviga în largul coastei San Diego în iulie 2019.

Doi membri ai echipajului neidentificați au putut fi auziți exclamând: „Wow, a căzut în apă”, după ce mingea a făcut un zbor controlat peste ocean, apoi a plonjat în mare și a dispărut sub apă.

OZN filmat de Marina Statelor Unite. Un fost locotenent rupe tăcerea 

Fostul locotenent al marinei Ryan Graves – care se referă la OZN-uri ca fenomene aeriene neidentificate- le-a numit o amenințare la adresa securității naționale într-un interviu cu 60 de minute care va fi difuzat duminică, anunță dailymail.co.uk.

Fostul ofițer și colegii săi au observat obiectele de sute de ori în spațiul aerian protejat, între anii 2015 și 2017. De asemenea, au înregistrat o întâlnire în largul coastei Jacksonville, Florida, în aceeași perioadă de timp.

Cineastul de investigație Jeremy Corbell a difuzat vineri noi filmările cu un OZN.

Acestea au fost lansate în aceeași zi în care un fost locotenent, pilot al marinei SUA a povestit cum el și colegii săi au văzut OZN-uri în largul coastei Virginiei atât de regulat încât s-au obișnuit cu prezența avioanelor ultra-capabile. 

Ce zice Pentagonul 

Pentagonul s-a văzut nevoit să confirme veridicitatea imaginilor apărute în spațiul public. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, a declarat că fotografiile și imaginile video ale unor obiecte de forme triunghiulare care strălucesc și se mișcă printre nori au fost realizate de către angajați ai Marinei.

„Așa cum am mai spus, pentru a menține securitatea operațiunilor și pentru a evita divulgarea de informații care ar putea fi folosite de către potențialii noștri adversari, Departamentul Apărării nu discută public detaliile legate de observațiile sau analizele referitoare la incursiunile din zonele de antrenament sau spațiul aerian, inclusiv în privința incursiunilor care intră în categoria Fenomenelor Aeriene Neidentificate (FAN)”, a declarat Gough.

Trebuie menționat că, în luna august 2020, a fost creată în cadrul Pentagonului o structură specializată în investigarea fenomenelor OZN și FAN observate de către militarii americani.

Foto: captură YouTube

Cele mai ingenioase arme criminale născocite de mintea omenească

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre