În orașul Green Bank din America toate telefoanele mobile, gadgeturile și tehnologiile care definesc ziua de astăzi sunt interzise. Ca urmare, micul oraș de 143 de locuitori a fost desemnat cel mai liniștit oraș din lume.
Cine încalcă legea va fi pedepsit
Locuitorii și vizitatorii pot fi urmăriți de lege dacă încalcă regula. Proprietarii de locuințe din oraș nu se plâng însă de această regulă. Ei știu că este în vigoare pentru un motiv universal bun. Chiar lângă oraș se află Telescopul Robert C. Byrd Green Bank, cel mai mare radiotelescop dirijabil din lume. În această instalație se desfășoară unele dintre cele mai importante cercetări științifice din lume.
Telefonul mobil poate îneca zgomotele pe care telescopul încearcă să le capteze
Telescopul ascultă galaxiile din cel mai îndepărtat punct al universului, iar sunetele pe care acestea le emit sunt înregistrate la o miliardime de miliardime de milionime de watt.
Un telefon mobil este înregistrat la trei wați și poate îneca zgomotele pe care telescopul încearcă să le capteze. De altfel, cercetătorii de la telescop caută semne de viață în spațiu și răspunsuri despre crearea universului. Din acest motiv, instalația se află în centrul unei zone naționale de liniște radio de 13.000 de mile, care restricționează frecvențele ce intră în zonă.
„În ultimii 5.000 de ani, ființele umane au reușit să înflorească fără acest lucru”
Oamenii de știință de la instalație au un răspuns simplu pentru restricția de zgomot. „Dacă vrei să auzi zgomote liniștite, trebuie să reduci zgomotul. În ultimii 5.000 de ani, ființele umane au reușit să înflorească fără acest lucru, așa că mi se pare puțin ciudat că oamenii consideră acum că absența telefoanelor mobile este ceva ce merită discutat”, a declarat pentru CNN cercetătorul principal Jay Lockman.
Camionul vânătorilor de fantome
Instalația are chiar ceea ce ei numesc un camion al vânătorilor de fantome pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile. Camionul este acoperit cu antene și senzori pentru a verifica dacă există interferențe. Pentru că orice interferență ar putea ruina cercetările cuiva.
âOrașul are câțiva locuitori care mărturisesc că au folosit un cuptor cu microunde sau Wi-Fi, dar niciodată atât de mult pentru a justifica o urmărire penală. Pentru oameni este uneori o povară, dar unii locuitori apreciază separarea de tehnologie. „Ne aflăm într-o mică bulă a trecutului aici. Mandatul de a te deconecta te ajută cu adevărat să te gândești cu atenție la interacțiunea cu tehnologia”, a declarat Katherine Lafleur pentru CNN.
Sursă foto: www.the-sun.com/news
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook