Povestea fantomei de la Teliu, județul Brașov, care bântuie cel mai lung tunel din România a început 70 de ani în urmă. Bătrânii spun că la scurt timp după ce inginerul care a supervizat construcția a murit, silueta acestuia a fost văzută în tunel purtând două fire electrice în mână. Exact așa cum a murit…
S-au surpat pereți, au avut loc emanații de gaz metan
Inginerul Colțână a avut curajul să înceapă cel mai îndrăzneț proiect pentru epoca interbelică: construcția celui mai lung tunel din România de 4369 de metri. Și-a dorit să lege Buzăul de Brașov și Ardealul de Dobrogea.
Bărbatul și-a adus o echipă formată din 6000 de oameni, care au început munca zi de zi. Șapte ani, din 1920, s-a lucrat la acest tunel din ambele părți, iar muncitorii au avut parte de multe surprize neplăcute. S-au surpat pereți, au avut loc emanații de gaz metan.
Iar în ziua inaugurării, inginerul a cerut ca deasupra intrării în tunel să se pună un piedestal, acolo unde trebuia să fie așezată o fotografie cu momentul în care tunelul urma să fie conectat la rețeaua electrică.
Înmormântat într-un cavou sub formă de tunel
Colțână s-a urcat deasupra gurii tunelului, unde a fost improvizată o scenă. A apucat să taie panglica inaugurală, iar în fața tuturor a unit două fire. Acestea însă au făcut o flamă și inginerul a căzut la pământ, ca secerat. Și-a găsit, practic, sfârșitul în tunelul care l-a făcut celebru.
Cavoul său din marmură a fost furat bucată cu bucată
A fost demarată o anchetă, dar nu s-a aflat care au fost motivele ce au dus la moartea sa. Inginerul a fost înmormântat într-un cavou sub formă de tunel. În 1963 a fost deshumat și mutat într-un cimitir din București, iar cavoul său din marmură a fost furat bucată cu bucată.
Din acel moment, oamenii spun că văd fantoma acestuia, ținând în mână două fire și plimbându-se prin tunel, negăsindu-și liniștea. La acea vreme, pentru construirea tunelului, statul român a plătit o sumă imensă: peste 100 milioane de lei, iar în timpul lucrărilor zeci de oameni și-au dat viața.
Sursă foto: captură Brasovtv
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Noi reguli la îmbarcarea în avion. Aveți mare grijă cu ce vă îmbrăcați
- Meghan Markle a declanșat alarma la Palat. N-a ținut cont nici de Harry
- Melania Trump NU joacă după reguli. S-a aflat TOTUL despre prima-doamnă atipică pentru ultimele decenii
- Se repetǎ scenariul 2008? Românii ar trebui sǎ pregǎteascǎ de crizǎ
- Decizie pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Nu se mai repară?! Comisia Europeană a dat ordin
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Bombardamentul asupra Londrei, surprins printr-un nou film
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Combinații nume de băieți - Ghid pentru alegerea numelui perfect pentru copilul tău
- Demisie INCREDIBILĂ la Realitatea! Jurnalista a plecat din cauza lui Călin Georgescu