Totul a început în anul 1993, când în orașul Idar-Oberstein a avut loc o crimă, o femeie de 62 de ani fiind găsită moartă în casa sa, fiind stragulată cu o sârmă luată dintr-un buchet de flori găsit lângă trupul neînsuflețit.
Nu exista nici un martor, nici un suspect, dar la un moment dat poliția a găsit o probă ADN pe o ceașcă de ceai de lângă Schlenger. Părea un prim indiciu… Potrivit iflscience.com., oamenii legii au făcut testele și au descoperit că ADN-ul aparține unei femei necunoscute.
Același ADN a fost găsit pe un sertar din bucătăria unui bărbat ucis în Germania
Pe 12 martie 2001, după ce un bărbat din Freiburg, Germania a fost găsit ștrangulat, pe un sertar de bucătărie a fost găsit același ADN. Ceea ce i-a făcut pe polițiști să creadă că au de-a face cu un criminal în serie. Apoi, ca într-un film de groază, AND-ul a început să apară peste tot.
De o seringă de heroină aruncată, la o prăjitură descoperită într-o rulotă ce fusese spartă lângă Bad Kreuznach. Mai mult, ADN-ul a mai apărut în urma într-un birou din Dietzenbach, care a fost spart, dar și într-o mașină furată și abandonată în Heilbronn. Precum și pe două sticle de bere și un pahar de vin într-un bar jefuit din Karlsruhe.
În 2005, după ce un bărbat și-a împușcat fratele, pe unul dintre gloanțe a fost descoperit același ADN. De asemenea, ADN-ul criminalei a fost găsit la locurile unor crime din Austria și Franța: în comuna franceză Arbois, unde a avut loc un jaf, în comuna austriacă Halleukirchen, într-un magazin de optică unde a fost comis un furt.
Recompensă de 30.000 de euro pentru cine găsește criminalul
Autoritățile au numit-o „femeia fără chip” sau „Fantoma din Heilbronn” după moartea unui ofițer de poliție care lua prânzul în mașina sa alături de colegul său. După acest episod, polițiștii, au oferit o recompensă de 30.000 de euro pentru oricine ar deține o informație pertinentă despre criminal, despre care erau convinși că e o femeie.
Cel mai mare criminal din istoria Germaniei nu a existat niciodată
După ani în care au făcut tot ce au putut să rezolve problema, polițiștii au descoperit adevăratul. Femeia criminală nu era decât o muncitoare dintr-o fabrică austriacă ce producea tampoane de bumbac, folosite pentru a colecta mostre de ADN de la locul crimelor. Înainte de a fi folosite, tampoanele erau sterilizate, dar nu s-au eliminat urmele de ADN.
Potrivit criminaliștilor, această situație este o ilustrare excelentă a erorii în efectuarea expertizei genetice moleculare, atunci când ADN-ul de la locul unei crime este contaminat de persoane străine. După de acest caz, mulți experți au început să se îndoiască de ADN ca fiind un „standard de aur al probelor în instanță”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook