Se spune că un asemenea pod n-ar putea fi construit de nici un arhitect, oricât de bun profesionist ar fi. Și, totuși, arhitecții din anii 1800 au reușit să ridice Podul diavolului, dar totul a avut un preț. Iată povestea tulburătoare.
A fost nevoie de zece ani pentru ca podul să fie construit
Podul Rakotzbrücke a fost comandat în 1860 de cavalerul german, Friedrich Hermann Rotschke. Acesta iubea natura și arhitectura gotică și unul dintre visele sale a fost să ridice această capodoperă semicirculară.
Acum, podul face parte din Parcul Kromlauer din estul Germaniei, care este plin de atracții deosebite. Podul a fost ridicat din piatră de basalt și fixat cu grinzi de lemn, iar pentru construcția acestuia a fost nevoie de zece ani. Complexitatea construcției acestui pod i-au făcut pe oameni să spună că diavolul însuși ar fi avut un amestec în acest lucru.
Necuratul ar fi lăsat un blestem întru eternitate
Potrivit poveștilor populare, o bătrână a semnat un pact cu diavolul atunci când și-a pierdut vaca și a văzut-o păscând pe cealaltă parte a râului. Femeia nu avea cum să ajungă la animal, așa că diavolul a construit un pod.
Cu toate acestea, exista o piedică. Prima persoană care îl traversa își pierdea viața. Crezând că a găsit o portiță de scăpare, femeia a trimis un câine să treacă primul. Acest lucru l-a înfuriat pe diavol și a lăsat un blestem întru eternitate.
Cei care trec pe sub pod pot descoperi abilitățile diavolului când e lună plină
Până în ziua de azi, oamenii încă nu traversează Rakotzbrücke din cauza acestei povești. Au făcut chiar și zona înconjurătoare greu accesibilă podului doar pentru a împiedica pe cineva să îl traverseze. Poveștile mai spun că cei care navighează pe sub pod pot descoperi abilitățile mistice ale diavolului atunci când este lună plină.
Sursă foto: historicstrolls.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
- Apocalipsa economică pentru Europa a început!
- Moartea nu este sfârşitul. S-a descoperit „a treia stare” a organismelor biologice
- 500 de lei cadou de sărbători. Cine sunt românii care au primit bani în plus pe card
- Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Statui antice „cu adevărat extraordinare”, găsite într-un izvor „vindecător” în Italia
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
- Citate de noapte bună - Mesaje inspiraționale pentru un somn liniștit
- Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta