Simona Ionescu / Redactor Șef

Troița Miresei seamănă teroare pe șoseaua spre Câmpulung

Troița Miresei seamănă teroare pe șoseaua spre Câmpulung
Margareta avea 26 de ani. Se cununase de trei ore și se îndrepta spre locul unde era organizată petrecerea. Pe DN 7, de la București, spre Câmpulung, pe o șosea dreaptă ca în palmă, mașina se izbește de un camion, iar ea moare pe loc.

La prânz, ieșea fericită din biserică, iar trei ore mai târziu era moartă. Parbrizul mașinii cu care plecase să petreacă luna de miere îi tăia gâtul. Avea 26 de ani și era fiica marelui boier din Câmpulung Gică Ștefănescu, cel mai bogat din zonă. Curios că în acel loc au avut loc mai multe accidente, cu tineri morți. Toți erau necăsătoriți.

Troița Miresei terorizează șoseaua spre Câmpulung

Troița Miresei se numește construcția ridicată pe locul unde Margareta Ștefănescu și-a pierdut viața, într-un accident rutier produs straniu pe o șosea dreaptă. Parbrizul mașinii cu care plecase să petreacă luna de miere i-a tăiat gâtul.

Nu este doar o cruce lângă drum, așa cum unii oameni obișnuiesc să pună atunci când le moare cineva drag. Este o construcție ridicată de tatăl îndurerat că și-a pierdut fetița lui dragă, chiar în ziua în care aceasta  se căsătorise.

Părintele, un om bogat, pregătise o petrecere uriașă pentru fetița lui. Servitorii mișunau printre invitați, cu bucate demne de o zi atât de importantă. Căsătoria a avut loc la București, iar petrecerea era la Câmpulung. O sută de kilometri distanță, pe DN 7, o șosea dreaptă ca în palmă. Numai că mirele și mireasa nu mai veneau.

La km 47, în dreptul localității Găești, și-a pierdut viața într-un accident inexplicabil. La înmormântare, au participat peste 5000 de oameni, iar florile de la nuntă i-au acoperit mormântul. Se întâmpla în anul 1936, pe data de 24 septembrie, într-o zi de sâmbătă. De atunci, în acest loc au avut multe accidente în care au murit tineri necăsătoriți. De aceea, oamenii locului spun că Margareta este de vină.

La prânz, Margareta ieșea fericită din biserică, iar trei ore mai târziu era moartă
Margareta avea 26 de ani și era fiica marelui boier din Câmpulung Gică Ștefănescu, cel mai bogat din zonă. El a ridicat troița

Sufletul neliniștit al tinerei apare în dreptul troiței

Margareta era îmbrăcată în rochia de mireasă, când se îndrepta de la Bucureşti spre Câmpulung, unde servitorii întinseseră mesele. Se pare că sufletul neliniștit al tinerei apare în dreptul troiței și produce accidente. În multe dintre acestea sfârșesc tragic, prin decesul a numeroși tineri, majoritatea fiind necăsătoriți. Doar în perioada 2008-2009 au decedat 12 tineri, toți necăsătoriți.

Dintr-un monument arhitectural de o frumusețe stranie, Troița Miresei a devenit  un loc de rugăciune.

Boierul Gică Ştefănescu a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din Câmpulung până la venirea comuniștilor. A murit, în 1959, sărac şi, alături de soţia şi fiica sa, se odihnește în incinta bisericii.

Fenomene paranormale au inclus  DN 7 din judeţul  Dâmboviţa pe lista locurilor bântuite. Fiica Elenei Luiza Ştefănescu şi a boierului filantrop Gheorghe Ştefănescu, Margareta a fost singura care a murit în accident. Mașina în care se afla mireasa s-a lovit puternic de un camion al unei companii forestiere. Ceilalţi pasageri din maşină au scăpat neatinşi.

A fost înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală. Margareta a fost așezată în sicriu îmbrăcată în rochia de mireasă, pe care se mai vedeau pete de sânge. Tragedia a intrat în legendă, şi se spune că la puţină vreme după înmormântare, Gheorghe Ştefănescu a început să-şi viseze fiica. O visa mereu și îl ruga cu lacrimi în ochi: „Nu mă lăsa singură în Bucureşti!”.

Locul a fost numit de către localnici un loc blestemat. “Şoseaua este fără probleme şi cu vizibilitate. Altă explicaţie nu există. Pare că sufletul miresei moarte îşi caută fără oprire iubitul de care a fost despărţită  brutal.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre