Simona Ionescu / Redactor Șef

Un IT-ist din Silicon Valley se pregătește de Apocalipsă. Iată care sunt cele trei obiecte care crede el că îl vor salva

Un IT-ist din Silicon Valley se pregătește de Apocalipsă. Iată care sunt cele trei obiecte care crede el că îl vor salva
Fiecare face cum crede el că este mai bine. Unii oameni adună bani la saltea, alții îi transformă în monede virtuale. Unii spun lei, alții euro. În timp ce monedele își făceau de cap, când sus, când jos, la magazinele de aur, mulți români stăteau la coadă. O idee pe care o are și un cunoscut specialist IT, care da, a pus aurul pe lista celor trei obiecte de bază dacă vine Apocalipsa.

Sam Altman este creatorul ChatGPT, o platformă AI, antreprenor în Silicon Valley. El crede că civilizația poate fi distrusă de un virus sintetic, de un atac al inteligenței artificiale sau de un război nuclear. De aceea, Altman se pregătește pentru o posibilă apocalipsă.

Cele trei obiecte principale pe care le ține aproape de el, pentru potențiala apocalipsă sunt acestea trei: aur, arme și baterii.

De fapt lista este un pic mai mare și despre ea vorbește și tânărul vizionar în domeniul tehnologiei performante, de ultimă generație.

Lista in extenso este aceasta: arme, aur, iodură de potasiu, antibiotice, baterii, apă, măști de gaze de la IDF (armata Israelului n.r.) și o suprafață mare de teren.

”Încerc să nu mă gândesc prea mult la asta. Dar am arme, aur, iodură de potasiu, antibiotice, baterii, apă, măști de gaze de la IDF (n.r.: armata Israelului) și o suprafață mare de teren în Big Sur ”, a declarat el în 2016, într-o discuție purtată cu fondatorii startup-ului Shypmate. Înainte, Altman a fost președintele acceleratorului Y Combinator.

Tot pentru a fi pregătit, antreprenorul a obținut și licența de pilot. Pe terenul lui din Big Sur, o zonă muntoasă de pe coasta Californiei, pot ateriza inclusiv  aeronave.

Despre Altman se mai știe că a cofondat OpenAI împreună cu Elon Musk și alții. Ei au declarat că scopul companiei este să se asigure că inteligența artificială nu distruge civilizația umană, potrivit Business Insider.

Alături de Altman, există și alți oameni care cred că inteligența artificială este mult mai periculoasă decât armele nucleare. Printre ei se numără Bill Gates, Stephen Hawking sau controversatul Elon Musk. „Nu înțeleg de ce oamenii nu sunt îngrijorați”, a declarat la un moment dat cofondatorul Microsoft. Afirmația și credința lor lasă loc la multe semne de întrebare.

Ce se știe despre Sam Altman

Samuel H. Altman s-a născut la data de 22 aprilie 1985 și este un tânăr antreprenor, investitor, programator și blogger american, CEO al OpenAI și fost președinte al Y Combinator.

Altman a crescut în St. Louis, Missouri; mama sa este dermatolog. A primit primul său calculator la vârsta de opt ani. S-a născut într-o familie de evrei. Pentru liceu, a urmat școala John Burroughs School și a studiat informatica la Universitatea Stanford până la abandonarea studiilor în 2005. În 2017, a primit o diplomă onorifică de la Universitatea din Waterloo.

În 2005, la vârsta de numai 19 ani, Altman a cofondat și a devenit CEO al Loopt, o aplicație mobilă de rețele sociale bazată pe localizare. După ce a strâns peste 30 de milioane de dolari în capital de risc, Loopt a fost închisă în 2012, după ce nu a reușit să se dezvolte. A fost achiziționată de Green Dot Corporation pentru 43,4 milioane de dolari.

După cum bine se vede, activitatea cea mai profund cunoscută și modernizată de el este cea legată de tehnologie și IT, acesta fiind prezentul, dar și viitorul omenirii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre