Simona Ionescu / Redactor Șef

Universitatea care oferă diplome în magie. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorii studenți

Universitatea care oferă diplome în magie. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorii studenți
O diplomă în magie care va fi oferită în 2024 va fi una dintre primele din Marea Britanie, a anunțat Universitatea din Exeter. Cine poate face parte din rândul studenților.

Potrivit condicătorului cursului de la universitate, masteratul „inovator” în magie și științe oculte a fost creat în urma unei „creșteri recente a interesului pentru magie”, a declarat conducătorul cursului.

La University of Exeter, studenții vor avea posibilitatea să studieze istoria și impactul vrăjitoriei și al magiei din întreaga lume asupra societății și științei. Programul de un an începe în septembrie 2024. Universitari cu expertiză în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie, teatru și religie vor arăta rolul magiei asupra Occidentului și Orientului.

Universitatea a declarat că este unul dintre singurele cursuri postuniversitare de acest gen din Marea Britanie care combină studiul istoriei magiei cu o gamă atât de largă de alte subiecte. MA Magic and Occult Science este un program unic care vă permite să vă adaptați programul la propriile interese, alegând o serie de module din domeniul științelor umaniste și sociale sau specializându-vă într-un anumit domeniu.

Studenții vor învăța și despre magia în Grecia și Roma

Modulul de bază, ARAM251 Esotericism și tradiția magică, este un modul cu predare în echipă în care studenții explorează subiecte cheie, inclusiv magia în Grecia și Roma, textele oculte în iudaism, creștinism și islam, istoria vrăjitoriei, magia în literatură și folclor, înșelăciunea și iluzia, precum și istoria științei și a medicinei, printre alte teme cheie.

Diplomă în vrăjitorie la o universitate din Marea Britanie. Sursă foto: ziaruldeiasi

„Prin găzduirea acestui program în cadrul Institutului de Studii Arabe și Islamice, plasăm moștenirea culturală arabo-islamică înapoi acolo unde îi este locul, în centrul acestor studii și în istoria Occidentului. Decolonizarea, explorarea epistemologiilor alternative, feminismul și antirasismul se află în centrul acestui program”, au spus reprezentanții instituției.

După terminarea cursului, se va putea munci în muzee, biblioteci, turism

„Nu este o problemă. Acest masterat va permite oamenilor să reexamineze presupunerea că Occidentul este locul raționalismului și al științei, în timp ce restul lumii este un loc al magiei și al superstiției.”, a mai spus profesorul Selove. Universitatea a declarat că acest curs ar putea pregăti studenții pentru cariere în predare, consiliere, mentorat, muncă în patrimoniu și muzee, muncă în biblioteci, turism, organizații artistice sau în industria editorială, printre alte domenii de activitate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre