Lumea modei este în lacrimi. S-a stins unul dintre marii designeri

Lumea modei este în lacrimi. S-a stins unul dintre marii designeri
A câștigat un Oscar pentru incredibilele sale creații și a muncit până în ultima clipă. Lumea modei este acum mai săracă.

O celebră creatoare de modă a plecat la dreapta Domnului. Până în acest moment nu se cunoaște cauza morții.

Lumea modei este în lacrimi. S-a stins unul dintre marii designeri

Celebra creatoare japoneză de costume Emi Wada, care a câştigat un Oscar pentru creaţiile sale din filmul „Ran” din 1985, regizat de Akira Kurosawa, a trecut la cele veșnice. Anunțul a fost făcut de presa locală duminică, jurnaliștii citând un anunț al familiei designerului. Vedeta s-a stins din viață pe data de 13 noiembrie, dar abia acum s-a aflat. Până acum însă nimeni nu a dat vreo informație privind cauza morții.

Nu s-a oprit din muncă nici după ce a împlinit 80 de ani

Wada a văzut lumina zilei la Kyoto, iar în perioada studenției la Universitatea de Arte din aceeași localitate a început să lucreze. Dar aceasta nu s-a remarcat doar pentru faptul că a fost un designer extraordinar în lumea cinematografiei, întrucât a creat costume și pentru producţii de teatru şi dans.

Aceasta nu a colaborat doar cu Kurosawa, ci a realizat costumele și pentru „Prospero’s Books” (1991) în regia lui Peter Greenaway şi producţiile „Hero” (2002) şi „House of Flying Daggers” (2004), regizate de Zhang Yimou. Tot ea este cea care a creat costumele și pentru filmul „Love After Love”, regizat de Ann Hui, care a avut premiera anul trecut la Festivalul Internaţional de Film de la Viena.

A vrut să fie pictor

Emi Wada s-a căsătorit la vârsta de 20 de ani cu regizorul TV Ben Wada. În tinerețe și-a dorit să fie pictor, dar după căsătorie, a început să creeze costume și s-a îndrăgostit iremediabil de această meserie. „De-a lungul celor 60 de ani în care am făcut această muncă, nu m-am săturat niciodată de ea”, a spus Wada într-un mesaj video adresat publicului la Festivalul Internațional de Film de la Tokyo în 2017.

De-a lungul carierei, Wada a lansat mai multe cărți despre costumele și lucrările ei, respectiv „My Costumes”, „Emi Wada Works” și „My Life in the Making”.

Sursă foto: TRT World