Tudor Gheorghe este unicul cantautor care se bucură de un succes atât de mare cu cântece pe versurile marilor poeți români. Este pe scenă de 60 de ani.

”Când am făcut 50 de ani de teatru, nu a băgat nimeni de seamă”,  spus Tudor Gheorghe.

Maestrul Tudor Gheorghe are o pensie jenantă

Are o voce de cinci stele care te răscolește puternic. De pildă, spectacolul de acum cinci ani, de la Sala Palatului, ”Mărine, la nunta ta”, a fost văzut de peste 18 milioane de români.

Ce să mai spunem de ”Au înnebunit salcâmii”, ”Lino, Leano”, ”Acolo este țara mea” ? Sunt piese atât de frumoase încât se zbârlește pielea de emoție.

Din 1969, anul primului recital și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai puțin de 22 spectacole de muzică și poezie.

„Sunt unul dintre cei mai bogați români, dar nu în lucruri materiale. Nici casa nu e pe numele meu. Practic, nu am nimic. Am construit casa cu fiul meu, el o va moșteni, ca să nu mai umblăm cu succesiuni și cu alte prostii. Sincer, nici nu știu ce pensie am. Vreo 2.000 de lei, ca artist, e destul de mult, nu?”, a declarat Todor Gheorghe.

Maestrul Tudor Gheorghe nu s-a plictisit în pandemie

Dacă mulți artiști se plâng că pandemia le-a dat peste cap viața și le-a destabilizat bugetul, din cauza anulării concertelor, pentru Tudor Gheorghe a fost o pauză neplanificată, dar binevenită.

”Mă întreabă lumea cum suport. Ei bine, pentru mine, un tip care timp de 230-250 de zile pe an bântuie prin țară, prin turnee, statul acasă a fost o binecuvântare. Da, domnule, am stat acasă! Am scris, m-am odihnit, am visat, am gătit, m-am relaxat, am făcut sport, nu m-am plictisit nicio secundă. Tot se vaită mulți că se plictisesc. Cum să te plictisești? Citește, fă ceva! Oamenii lipsiți total de fantezie se plictisesc. Eu am atâtea lucruri de făcut!”, a declarat Tudor Gheorghe într-un interviu pentru Marius Tucă.

Cu toate acestea, spectacolele îi aduceau niște bani care să completeze pensia. ”Spectacolele mele nu sunt sponsorizate. Pe mine mă ține publicul care mă cinstește cu prezența. Ori dacă tu vii și îmi faci mie ordine, îmi spui că nu mai pot să intre decât 100 de inși, cum plătesc eu orchestra de lângă mine?”, se întreabă Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe este căsătorit de 54 de ani

Îndrăgitul solist, actor şi cantautor Tudor Gheorghe împlineşte la toamnă 54 de ani de căsnicie cu actriţa şi poeta Georgeta Luchian Tudor. Cei doi soţi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, unindu-i pe viaţă pasiunea pentru muzică şi pentru teatru.

Tudor Gheorghe împlineşte la toamnă 54 de ani de căsnicie cu actriţa şi poeta Georgeta Luchian Tudor

”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat încă din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc şi să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre este acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a povestit maestrul.

Cei doi soţi s-au înţeles de minune şi pentru că ambii sunt artişti. Georgeta Luchian Tudor a fost actriţă la Teatrul Naţional din Craiova, dar este şi o poetă talentată. A absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Şi Tudor Gheorghe este poet, dar şi absolvent al Facultăţii de Teatru. Sunt împreună şi la bine, şi la greu de multă vreme. Cei doi sunt şi bunici şi se simt minunat în aceste ipostaze.

Fiica Alessandrei Stoicescu a împlinit un an. Dar să o vedeți pe sora ei de 23!