Maia Morgenstern și Claudiu Istodor, dublă aniversare: căsătoria și împăcarea. O poveste de iubire ca-n filme

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor, dublă aniversare: căsătoria și împăcarea. O poveste de iubire ca-n filme
De zeci de ani, destinul celebrei actrițe Maia Morgenstern e legat de cel al lui Claudiu Istodor. El e bărbatul care a făcut-o mamă de băiat, dar și omul fără de care vedeta a înțeles că nu poate trăi.

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor s-au căsătorit în urmă cu 40 ani. Celebra actriță își amintește că a improvizat voalul de mireasă. Ca să păstreze tradiția ce presupune ca mirele să nu își vadă soața până în momentul ceremoniei, a mers să se îmbrace. „Rochia de mireasă era ceva special: pânză topită albă, legată în talie cu o bucata de sfoară (…) Mi-am pus perdeaua bunicii în cap, pe post de voal. Perdea croșetata manual, din bumbac și mătase, cu ochiuri mari, ca o plasă de pescar.

Mi-am pus-o pe cap: era foarte grea. Și m-am gândit să prind colțurile de încheieturile fiecărei mâini. A fost bine. Prin ochiurile plasei am strecurat flori de floarea miresei, din buchetul de mireasă: era vremea lor. Și mai e vremea lor: flori de floarea miresei”, a spus artista, într-un interviu mai vechi pentru Unica.ro.

Maia Morgenstern are un fiu, Tudor, din căsătoria cu Claudiu Istodor

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor au făcut doar cununia civilă. Zilele acestea ea și mirele de atunci au aniversat 40 de ani de la acel moment minunat.

Divorț urmat de altă căsătorie, apoi de împăcare

Cei doi s-au căsătorit în anul 1983. Un an mai târziu a venit pe lume fiul lor, Tudor Aavram Istodor. Acum el are 39 de ani și este un actor cunoscut din noua generație.

Vreme de 16 ani au fost o familie. Cu bucurii, cu momente mai complicate. Acestea, în final, în anul 1999, au pus capăt mariajului. Dar divorțul Maiei Morgenstern de Claudiu Istodor, pronunțat în 1999, a fost dat uitării 21 de ani mai târziu. În anul 2020, cei doi s-au împăcat în timpul filmărilor de la serialul Sacrificiul, difuzat de trustul Antena. Între timp, Maia a fost căsătorită cu medicul Dumitru Băltățeanu în perioada 2001 – 2015.

„40 de ani! Fix. Pe cale consecință, că Tudor are 39. Altfel, greu îmi aduceam eu aminte anul, mai ales anul. Cred, totuși că m-am dus să mă îmbrac la o prietenă, să nu mă vezi mireasă înainte de nuntă (mă rog, cununia civilă, că atât s-a putut). Așa parcă zicea tradiția: să nu mă vezi!”, povestește Maia Morgenstern pe o rețea de socializare, despre ziua în care s-a căsătorit cu Claudiu Istodor.

Claudiu Istodor, personalitate complexă

Timișorean la orgine, Claudiu Istodor este un actor de film, radio, scenă, televiziune și voce. Totodată actorul este apreciat pentru rolul său din serialul de succes „Sacrificiul” difuzat de Antena 1.

Actorul Claudiu Istodor s-a împăcat cu fosta sa soție după 21 de ani de la divorț

Claudiu Istodor are 62 de ani. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică și a terminat studiile în promoția 1984, la clasa profesoarei Sanda Manu. A fost coleg de promoție cu Oana Pellea. După absolvirea Institutului a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț , unde a activat până în 1988. Din 2000 până în 2006 a fost actor la Teatrul Național București. Din 2006 este actor la Teatrul Mic din București. În cinematografie a debutat în 1983, cu pelicula Dreptate în lanțuri.

În 2020, Claudiu Istodor, a dezvăluit că s-a împăcat cu fosta soție și mama fiului său. „Da, suntem împreună din nou! Lucrăm de atâţia ani, am fost colegi în facultate, cu un an diferenţă, am lucrat în Piatra-Neamţ trei ani împreună. Am făcut câteva filme, ea în mult mai multe şi eu în mai puţine. E foarte bine de lucrat cu Maia, atât pe scenă, cât şi la filmări, pentru că e foarte atentă, niciodată nu e plictisită şi asta îşi doreşte să facă’, spunea Claudiu Istodor, despre relația cu Maia, într-un interviu.

Cum vede fostul soț și actualul partener relația cu Maia Morgenstern

„Relația cu Maia e puțin deosebită, aș numi-o mai crudă, în sensul că ne spunem lucruri mai fără menajamente despre ce avem de lucru. Am ajuns uneori și la mici conflicte, care s-au terminat în aceeași zi, evident, nu aveau de ce să dureze. Relația cu Maia e foarte bună”, a mai dezvăluit celebrul actor pentru VIVA!

Actorii Claudiu Istodor și Maia Morgenstern locuiesc din nou împreună, de trei ani

Perioada de autoizolare în timpul pandemiei, și lucrul împreună la serial, i-a apropiat pe cei doi, și locuiesc din nou împreună. Pe pagina ei de Facebook, celebra actriță a publicat o imagine emoționantă în compania fostului partener. „Pe când… Love! Love e singurul cuvânt – cu Claudiu Istodor”, a scris Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern este „Luceafărul de dimineață”

Născută la București în 1962, celebra actriță trei prenume, Maia Emilia Ninel Morgenstern. Este deopotrivă actriță română de film, radio,  scenă, televiziune și voce, dar și actriță și cântăreață în limba idiș. Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”.

A realizat  proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson, cum am menționat deja. Pe scena TNB s-a remarcă în spectacole precum O trilogie antică, după Euripide şi Seneca, Dama cu camelii după Al. Dumas fiul. De asemenea Vizita bătrânei doamne de F. Dürrenmatt.

Din 2010 a fost numită ambasador pentru Alianţa Civilizaţiilor în România. Este, din 2012, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, titlu acordat de Franța. În 2000, Maia a primit Ordinul național „Pentru Merit” în grad de Comandor „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a României”.  La un majorat distanță, marea artistă a fost recompensată  cu același ordin, dar în grad de Mare Ofițer.

Maia Morgenstern are  trei copii:  Tudor Aaron Istodor (născut în 1984 din căsătoria cu Claudiu Istodor), Eva Leea Cabiria (născută în 1999 dintr-o relație neoficializată cu actorul András István Demeter) și Ana Isadora (născută în 2003 din căsătoria cu medicul Dumitru Băltățeanu).

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre