Mâna Sfântului Nicolae, în pelerinaj în Germania

Mâna Sfântului Nicolae, în pelerinaj în Germania
Unul dintre cei mai mari sfinți din ortodoxia românească, Sfântul Nicolae, a ajuns, în pelerinaj, la parohia ortodoxă română din Hamburg‑Harburg, Germania. De asemenea, lăcașul diasporei române a primit și un fragment din moașele Sfântului Constantin Brâncoveanu.

În perioada 27-29 august 2021, mâna Sfântului Nicolae a fost în pelerinaj la biserica cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni” și „Sfântul Ansgar”, din Germania.

Mâna Sfântului Nicolae, în pelerinaj în Germania

Sfântul locaș cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni” și „Sfântul Ansgar”, din Hamburg‑Harburg, Germania, păstorit de părintele părintele paroh Alexandru Cărbunescu a primit vizita Sfântului Nicolae în perioada 27-29 august.

De asemenea, biserica are de acum și o părticică din moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu păstrate la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou din București. Icoana cu un fragment din moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu va rămâne la parohia românească din Germania.

Moaștele Sfântului martir Constantin Brâncoveanu au fost aduse de parohul Emil Nedelea Cărămizaru

Sfântul odor, care a fost încastrat în icoana Sfântului voievod martir, a fost adus românilor din Germania chiar de Emil Nedelea Cărămizaru, preot paroh la ctitoria brâncovenească din centrul Capitalei României – Kilometrul 0.

După ce moaștele au fost aduse în biserica din Germania, a urmat slujba Sfântului Maslu, iar preotul Emil Nedelea Cărămizaru a susținut conferința duhovnicească cu tema „Sfinții Brâncoveni, modele de credință pentru noi și neam”.

Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae a mai fost o dată în America

„Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae a mai părăsit o dată România, când a fost purtată în pelerinaj în Statele Unite ale Americii. Acum sunt readuse în Europa, după 421 de ani de când au fost purtate de la Bari de către Mihai Viteazul. Și putem spune că mâna Sfântului Nicolae nu a fost goală.

Ci a luat și un fragment din moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, împreună-lucrători în biserica Sfântului Gheorghe din București. Acest pelerinaj nu este întâmplător, pentru că dacă sfinții nu vor să meargă într‑un loc, nu merg. Ei sunt cei care ne poartă pe noi, și nu noi îi purtăm pe ei”, a spus părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru.

Sursă foto: ziarul lumina