Mâncare de pui cu dovlecel, o rețetă ușoară, pentru toată familia

Rețeta aceasta este hipercalorică, deci, ideală în diete sau atunci când sunteți atenți la ceea ce mâncați. În plus, aduce organismului o serie de substanțe hrănitoare delicioase. În plus, e o mâncare nepretențioasă, care se face destul de repede, este ușoară și se păstrează perfect și pentru ziua următoare, fie că prânz sau cină, dezvăluie realizatoarea blogului de gătit Haniteria.ro.
1 caserolă mușchiuleț din piept de pui (600 -700g)
3 dovlecei (merg chiar 4 mai mici)
2 ardei kapia
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 lingură cu vârf de legume deshidratate (fără sare)
1/2 cană roșii pasate
1-2 lingurițe făină de năut
1 legătură mărar
1/4 de cană apă
2 linguri ulei de avocado
Condimente: sare, piper, usturoi granulat
View this post on Instagram
„Am tăiat puiul fâșii. Le-am condimentat cu sare, piper și usturoi granulat și am așteptat vreo 20 de minute. Într-o tigaie anti aderentă am pus fășiile de pui la prăjit în 2 linguri ulei. Când și-au schimbat culoarea, am adăugat ceapa și ardeiul tăiat fâșii. Le-am prăjit pentru câteva minute. Am adăugat și dovlecelul tăiat cubulețe, cățeii de usturoi pisați și o lingură de legume deshidratate. Nu uitați de sare și piper.
Când se gătește dovlecelul, acesta scade și începe să lase apă. Eu am adăugat totuși și 1/4 de cană de apă suplimentar. Am acoperit cu capac și am lăsat la fiert (aproximativ 15-20 de min). Când dovlecelul e fiert, am adăugat 1/2 cană passata frecată cu puțină făină de năut. Am mai lăsat la fiert pentru aproximativ 3 – 4 minute, până când sosul s-a mai îngroșat o idee. La final am adăugat frunzele de mărar tocate mărunt”, se mai arată pe Haniteria.ro.
Sursa: Instagram
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook