Maradona, iubit și urât: „Și-a transformat viața personală într-un spectacol, iar acum trăiește o dramă”

Maradona, iubit și urât: „Și-a transformat viața personală într-un spectacol, iar acum trăiește o dramă”
Considerat de către mulți din lumea fotbalului ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA, Maradona a murit astăzi în urma unui stop cardio respirator. Deși o legendă în lumea sportului, viața sa personală a oscilat între căsătorie, divorț si scandal.

În 2017 Diego Maradona și-a acuzat cele două fiice că i-au furat 3,4 milioane de lire sterline și a cerut închiderea uneia dintre ele. Câștigătorul Cupei Mondiale a Argentinei și-a acuzat de asemenea și soția la acea vreme că a fost implicată în presupusul furt, susținând că ar fi ascuns o parte din bani în Uruguay. 

Problemele nu s-au terminat aici pentru fotbalist căci, la începutul acestui an fiica lui, Giannina, a apărut la unul dintre posturile de  televiziune din Argentina acuzându-și tatăl de probleme cu alcoolul. Astfel, acesta ar fi urmat să fie  chemat în judecată de fiicele sale Giannina și Dalma pentru „dependența de alcool”.

„Odată sora mea (Dalma) a intrat în baie și tata lua droguri. E ceva pentru care nu-l voi ierta niciodată pe tatăl meu, dar voi păstra pentru mine pentru că vreau să-mi protejez fiul și nepoata”, declara fiica fotbalistului în Aprilie. 

Sursă foto: Pinterest

“Insistența asupra vieții sale personale este o greșeală”

Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină. În anul 2005, acesta a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, menită să oprească creșterea sa în greutate. După ce a depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

Hărțuit de-a lungul carierei de către ziariști, Maradona a tras chiar cu o armă cu aer comprimat asupra reporterilor care îi invadaseră intimitatea. „Este o persoană pe care mulți ar vrea s-o depășească, o figură controversată, iubită, urâtă, care a creat multă agitație, mai ales în Argentina… Insistența asupra vieții sale personale este o greșeală. Maradona nu a avut rival pe teren, dar și-a transformat viața personală într-un spectacol, iar acum trăiește o dramă personală care nu ar trebui să fie imitată”, mărturisea fostul său coechipier Jorge Valdano acum ceva timp.