Marea canotoare Elisabeta Lipă a făcut COVID-19. Spune că s-a protejat

Marea canotoare Elisabeta Lipă a făcut COVID-19. Spune că s-a protejat
Vedetele par să fi lăsat garda jos și se îmbolnăvesc de COVID-19 pe capete. O mare sportivă a ajuns și ea pe lista noilor bolnavi. Se apropie de 60 de ani.

Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Elisabeta Lipă, a făcut COVID-19. Nu știe cum s-a întâmplat să contacteze boala, pentru că, spune ea, s-a protejat mereu. „Nu ştiu de unde am luat acest virus. Din păcate, acest virus poţi să-l iei de pese tot. Nu am nicio idee de unde m-am infectat, că m-am protejat. Aşa că, fiţi atenţi”, a declarat Lipă la Antena 3.

Se pare că fosta mare sportivă are o formă ușoară de COVID-19, cel puțin momentan. Conform protocoalelor, Elisabeta Lipă a intrat în izolare pentru 14 zile. Anumite surse spun că Elisabeta Lipă a făcut COVID-19 după ce ar fi vizitat o anumită zonă din nordul țării.

Lipă, figură legendară pentru sportul românesc

Elisabeta Lipă este o figură legendară pentru sportul românesc.  I se spune „sportiva secolului XX” pentru lunga sa carieră și faptul că a fost prima care a pus canotajul românesc pe harta competițională a lumii. Ea a debutat la 19 ani la Jocurile Olimpice din Los Angeles (1984), făcând echipă cu Marioara Popescu. Au câștigat finala la dublu.

Patru ani mai târziu, în 1988, Lipă câștiga o medalie de argint în același eveniment. Atunci Elisabeta Lipă făcea echipă cu Veronica Cogeanu ca partener. În 1992, Lipă, muncea pentru Externe. Și-a repetat performanța la dublu. În același an a câștigat a doua medalie de aur în carieră.

Elisabeta Lipă, palmares de Cartea Recordurilor

La Jocurile Olimpice din 1996 din Atlanta, s-a clasat pe locul nouă la simplu, dar apoi a câștigat o altă medalie de aur ca membru al echipei de opt vâsle. Cu această cursă, ea a devenit primul canotor din istoria olimpică care a câștigat șase medalii.

Lipă a concurat la cea de-a cincea ediție a Jocurilor Olimpice, în 2000, la vârsta de 35 de ani. La Jocurile de la Sydney, ea a ajutat România să-și apere titlul la categoria de opt vâsle, devenind astfel cea mai bătrână canotoare care a câștigat o medalie de aur la Jocuri Olimpice.

Marea canotoare româncă deține recordul de canotaj pentru majoritatea medaliilor olimpice câștigate, și anume 7. La Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, Elisabeta Lipă a câștigat din nou medalia de aur în optimi. Prin această performanță, a devenit singura femeie care a deținut cinci medalii de aur la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice.

Sursa foto: Facebook, Instagram

Horoscop Minerva – 3 februarie. Pentru Fecioare un nou început bate la ușă