Marea pasiune a regelui Charles al III-lea îl umple de bani. E celebru în toată lumea pentru asta și câștigă mai mult ca oricine

Marea pasiune a regelui Charles al III-lea îl umple de bani. E celebru în toată lumea pentru asta și câștigă mai mult ca oricine
Regina Elisabeta a II-a a fost pasionată de creșterea cailor și a fost o iubitoare de patrupede, fiind cunoscută pasiunea ei pentru celebra rasa de câini Corgi, dar fiul ei cel mare, recent declarat Regele Charles al III-lea, preferă să-și petreacă timpul pictând.

Pasiunea regelui pentru arta vizuală a fost cultivată încă de la o vârstă fragedă.  A învățat să picteze sub influența lui Robert Waddell, un profesor de  la internatul scoțian Gordonstoun. Mai târziu a fost coordonat de artiștii britanici Edward Seago și John Napper, arată Artnews.com. În plus, a avut acces la opere de artă din cadrul Royal Collection Trust al familiei, iar acest lucru l-a inspirat să își asume și să își dezvăluie latura sensibilă.

Marea pasiune a regelui Charles al III-lea

Ajuns la vârsta de 73 de ani, Charles a pictat – în primul rând peisaje – în aproape 50 de ani. Șase picturi cu unele dintre cele mai memorabile momente ale sale ca Prinț de Wales. Castelul Mey din nordul Scoției, fosta casă a reginei Elisabeta, a fost unul dintre cele mai obișnuite subiecte ale regelui Charles în lucrările sale timpurii.  Regele Charles lucrează exclusiv cu acuarelă „pentru a transmite acel sentiment „interior” al texturii”, așa cum a scris pentru o expoziție la Garrison Chapel din Londra, unde au fost expuse 79 dintre lucrările sale.

A câștigat milioane de dolari din acuarele

Pe de altă parte, Charles este unul dintre cei mai bine vânduți artiști în viață din Marea Britanie. A câștigat aproximativ 2 milioane de lire sterline (2,14 milioane de dolari) din vânzarea de tablouri între 1997 și 2016. Schior pasionat, regele Charles a vizitat Klosters în 1988, unde a scăpat de o avalanșă.  În 1997, a pictat orașul elvețian într un sezon de schi.

În 1989, regele și fosta sa soție, Prințesa Diana au vizitat Hong Kong pentru a oficia deschiderea Centrului Cultural al orașului. Ce a pictat în această călătorie a rămas într-un parc marin din nord-estul Noilor Teritorii. Castelul Balmoral din Aberdeenshire, Scoția, a fost casa regretatei Regine Elisabeta a II-a până la moartea acesteia, pe 8 septembrie 2022. Peisajul din jurul Castelului Balmoral este unul dintre subiectele preferate de pictat ale lui  Charles.

Regele Charles al III-lea a pictat și la Viscri

Anul acesta o serie de picturi realizate de Regele Charles, printre care și mai multe peisaje care surprind frumusețile din Transilvania, au fost expuse în decorul unei capele renovate ce datează din secolul al XIX-lea, informează CNN.

El este, de asemenea, critic cu privire la operele sale de artă. Nu se consideră un talent deosebit, însă spune că tablourile „reprezintă tipul meu special de album fotografic şi, ca atare, au o mare importanţă pentru mine”. Până în prezent Regele Charles al III-lea a pictat 680 de acuarele. Unele dintre ele sunt semnate cu alt nume – A.G. Carrick. Acesta e un pseudonim compus din iniţialele celorlalte două prenume ale sale, Arthur şi George, şi din titlul său de conte de Carrick.

Sursa foto: Artnews.com