Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer s-au născut într-o zi de 9 iulie

Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer s-au născut într-o zi de 9 iulie
Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer s-au născut cu stea norocoasă în frunte, într-o zi de 9 iulie. Toate trei au debutat foarte tinere și și-au construit cu seriozitate cariere impresionante. Românii le iubesc și acum, chiar dacă cele trei mari artiste au ”sărit” de 70 de ani. La mulți ani!

Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer au fost cu adevărat vedete. Au fost adorate de români, melodiile lor deveneau șlagăre din prima zi. Viața lor nu a fost ușoară, dar au trecut cum au știut ele mai bine peste obstacole și au rămas cu fruntea sus. La mulți ani!

Margareta Pâslaru împlinește 77 de ani

Margareta Pâslaru împlinește pe, 9 iulie, vârsta de 77 ani. Nu a avut o copilărie ușoară. A fost marcată de lipsurile materiale, de divorțul părinților și de moartea tatălui ei. S-a lansat de tânără, în anul 1958, la 15 ani și s-a axat pe carieră, pentru a uita de problemele din familie. Margareta Pâslaru a lansat ”Diamant fermecat” și ”Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, fiind doar două dintre melodiile sale de succes. Plecarea ei în America, în anul 1983, a fost o mare pierdere pentru muzica românească. Artista și-a urmat atunci soțul, pe Gheorghe Sencovici, cu care are o fată, Ana Maria.

Angela Similea împlinește 74 de ani

A început să cânte de la 19 ani, în mișcarea de amatori. Pimul success îl obține la 24 de ani, când ia trofeul de argint al Festivalului ”Cerbul de Aur”.  După aceea, nimic nu a mai oprit drumul ei spre celebritate. Piesele interpretate de Angela Similea sunt și azi șlagăre: „Un albastru infinit”, „Dacă n-ai fi existat”, „Grăbește-te și vino”, „Balada iubirilor deschise”, „Recheamă-mă și-am să revin”, „Voi cânta pentru mileniul trei”, „Nu-mi lua iubirea” și multe altele. A fost căsătorită de patru ori.  Prima cu Andi Constantin, de profesie electrician, a doua cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu, apoi a fost căsătorită cu olandezul Jan Hilgen și cu politicianul Victor Surdu. Necazurile au început în 2009, când Angela Similea și Victor Surdu nu au mai putut achita un credit la bancă, iar anul următor au fost executați siliți. Au pierdut mai multe proprietăți, printre care apartametul părinților artistei. Și un necaz nu vine niciodată singur. Victor Surdu a pierdut lupta cu o boală necruțătoare (cancer pancreatic) în aprilie 2011, iar artista a rămas văduvă.

Mirabela Dauer împlinește 73 de ani

Mirabela Dauer aniversează 73 ani. ”Te-aștept să vii” (Fotoliul din odaie”), ”Roata morii”, „Ce dor mi-a fost de ochii tăi” sau „Dormeau pe-o frunză două stele” erau melodii pe buzele românilor în anii ’80. ”Din păcate, în mare parte din copilăria mea, de la 3 la 14 ani, mi-a lipsit tatăl. A fost luat pe sus de Securitate și închis din motive politice. A fost eliberat după 11 ani, spunându-i-se că a fost arestat dintr-o eroare judiciară. Cea mai mare nenorocire din viața mea a fost lipsa tatălui meu la vârsta la care aveam cea mai mare nevoie de el. Când a venit acasă tata era iarnă, iar eu nu aveam paltonaș. Când a văzut, mi-a făcut mie hăinuță din uniforma lui kaki de deținut. Au fost niște ani grei pentru mama, pentru mine și pentru sora mea, care este mai mare cu 7 ani decât mine. Ce haine nu-i mai veneau ei, le luam eu, însă pantofii ei nu mi se potriveau, iar ca să-i pot încălța le puneam vată la vârf. Uneori mâncam doar pâine cu magiun, iar atunci când aveam și unt era o adevărată sărbătoare”, povestea Mirabela. A fost căsătorită de două ori. Primul mariaj a fost la 18 ani, cu Willi Dauer, de la care a păstrat numele. Al doilea, cu fostul regizor de la TVR, Traian Popovici. Fiul lor, Dan Alexandru Popovici, zis Nanu, s-a născut la câteva zile după cutremurul din 1977. Căsnicia aceasta a ei a fost un calvar. Bărbatul o bătea periodic.  La divorț, Traian Popovici a susținut că și-a surprins soția înșelându-l cu un chitarist, iar instanța a decis ca Nanu, pe atunci în vârstă de doi ani, să rămână în grija tatălui. Mira, cum îi spun prietenii, a avut o mare cumpătă când i-a fost extirpat un rinichi.

Daniel Iordăchioaie împlinește 52 ani

Și Daniel Iordăchioaie este născut pe 9 iulie, iar el împlinește vârsta de 52 de ani. ”Mă-ntorc la tine mare albastră” este marele lui șlagăr, compus de regretatul Dumitru Lupu. Interpretul a fost căsătorit de două ori. Prima soție a fost sora lui Adrian Enache, Mariana. A doua a fost Nouria, de care s-a despărțit după 14 ani de mariaj. Daniel și Nouria au doi copii, Darius (20 ani) şi Salma (10 ani).