Marina Almășan, noi mărturisiri la „Ceasul iubirii” despre Victor Socaciu

Marina Almășan, noi mărturisiri la „Ceasul iubirii” despre Victor Socaciu
Astăzi, 14 ianuarie, Victor Socaciu ar fi împlinit 69 de ani. Ultima soție a mers la mormântul lui de la Cornu. Fosta soție, Marina Almășan l-a omagiat prin scris, pe site-ul ei femeide10.ro.

Artistul a murit pe data de 27 decembrie, în urma unor complicații apărute după ce trecuse, în primăvară, prin infectarea cu Covid.

După înmormântare, Marina Almășan a anunțat că va scrie o carte despre iubirea ei și a lui Victor Socaciu, despre o căsnicie de 16 ani și o trădare dureroasă. Apoi s-a apucat de scris pe blog. Probabil, fragmente din cartea care o să vină.

După 10 ani în care nu a vorbit cu fostul soț, Marina Almășan face declarații cu adevărat uluitoare despre povestea lor de dragoste. De ce nu și-au mai vorbit de atunci? Prezentatoarea spune că a vrut să-l pedepsească pentru că ar fi înșelat-o. „Acum însă artistul nu mai aparține nici unei femei”, așa că își poate da frâu sentimentelor. Actualul ei partener de viață, Georgică Cornu, o înțelege.

„Cred că pe undeva a fost și “pedeapsa” pe care am simțit nevoia să i-o dau. Am luptat doar pentru dreptul legal al copilului nostru, dar și atunci fără să apar în peisaj. Am încurajat însă legătura tată-fiu și am fost tristă de neîntâmplarea ei așa cum ar fi trebuit… Acum Victor nu mai aparține niciunei femei”, a scris zilele trecute, în „primul episod” Marina Almășean.

Despre primele întâlniri…

Marina Almășan a publicat azi, vineri, 14 ianuarie, de ziua lui Victor Socaciu, un text emoționant despre cel ce i-a fost iubit și soț. Primele amintiri despre începutul dragostei lor.

„În acei ani ai studenției mele, pe terasa Radiovacanței din Costinești, s-a întâmplat și episodica mea primă intersectare cu Victor.  Întâlnirea noastră a rămas la stadiul de “schimb de replici”, fără a bănui, pe atunci niciunul dintre noi că o mare iubire ne va readuce, cândva,  împreună.

Adevărul despre infectarea cu COVID-19 a lui Victor Socaciu

Mult mai târziu, rememorand cu Victor acel episod, am constatat cu nesfârșită încântare că , deși “trubadurului iubirii” ( cum era numit artistul) îi trecuseră, cu siguranță, prin viață destule preafrumoase, a reținut-o totuși pe studenta mărunțică, bronzată  și.. bondoacă, ce-l ajutase cândva să-și procure “peste rând”, doi cârnați cu muștar, de la chioșcul de pe Terasa Radiovacanței…”, povestește Marina Almășan.

Cererea în căsătorie și „Ceasul iubirii”

„ Ne-am căsătorit în august 1996. Pe 3. Cu două luni în urmă, de ziua mea, Victor m-a surprins cu cel mai frumos dar al vieții noastre în doi. Nu știu cât de valoros era în fapt, dar ascundea într-însul  simbolul cântecului care mi l-a apropiat definitiv pe Victor de suflet.

Astfel,  pe 7 iunie 1996, Victor Socaciu mi-a oferit, la primele ore ale dimineții,  o cutie frumos ambalată într-o hârtie plouată cu inimioare roșii, legată cu o fundiță roșie și ea. Am rupt ambalajul ( așa se spune că e bine să faci, ca să-ți poarte noroc cadoul primit!) și am deschis cutia.

Am scos din ea, cu lacrimi în ochi, un ceas de birou, din argint sau argintat ( asta chiar nu mai conta!) și l-am privit prelung pe Victor. Și-a scăldat la rându-i privirea în ochii mei și…s-a “explicat” :

“- Acesta este “ceasul iubirii” noastre. Vrei să fii soția mea?”.

Emisiunea „Ceaiul de la ora 5” le-a marcat viitorul

După un timp destul de lung de la prima întâlnire, viața i-a adus din nou împreună. Victor Socaciu a devenit colaborator la emisiunea de la TVR, unde amfitrioană erau Mihai Tatulici și Marina Almășan. Acolo s-a aprins puternic dragostea dintre ei.

„Prezența lui Victor și a cântecului său în peisaj  (la „Ceaiul de la ora 5” – n.r.) a adăugat faimă programului nostru. Cei ce-l iubeau pe artist –nespus de mulți și aceștia – salutau revenirea lui în peisajul muzical, după ani întregi de pauză. Victor cânta live imnul , aproape în fiecare emisiune. Când nu era el, era banda, care îi suplinea absența.

Cu alte cuvinte, pe viu sau pe bandă, Victor se lipise de noi, precum marca de scrisoare.  Cu timpul, colaborările noastre s-au diversificat, eu începând să potrivesc și  alte din melodiile sale la invitații sau temele noastre. Ba începusem chiar să lansăm noi înșine melodii noi, care să se potrivească invitatului sau temei. Textele acestora le împărțeam între noi. Pe cele jucăușe –  le semnam chiar eu. Cele mai multe însă îi aparțineau lui Victor, care era un foarte înzestrat și sensibil autor de versuri”, scrie Marina Almășan pe site-ul ei femeide10.ro.