Simona Ionescu / Redactor Șef

Marius Manole: „Toată viața am trăit pe datorie”

Marius Manole: „Toată viața am trăit pe datorie”
Actorul Marius Manole a jucat și joacă de la egal la egal cu cei mai mari actori ai țării. În plus, este carismatic și activ în viața publică. Însă, acasă la el, nu este mulțumit. "Toată viața am trăit pe datorie.”

Actorul Marius Manole este un răsfăţat al premiilor. A fost decorat chiar şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe 5 mai 2016 el a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, pentru ”implicarea deosebită în promovarea teatrului şi cinematografiei româneşti”. Cu toate acestea, actorul are angoase, spaime și întrebări.

De un an, din pricina pandemiei, toți actorii sunt în suferință și nimeni nu se întreabă din ce trăiesc acești oameni care ne fac viața mai frumoasă.

Marius Manole l-a făcut pe marele Radu Beligan să afirme: „Să nu mă întrebați de ce îl iubesc!

Marius Manole: „Toată viața am trăit pe datorie”

Marius Manole l-a făcut pe marele Radu Beligan să afirme: „Să nu mă întrebați de ce îl iubesc!

Talentul lui îl depășește pe al meu. Cred cu tărie că Marius Manole reprezintă pentru teatrul românesc și pentru generația lui unul dintre acei actori extraordinari, care se nasc o dată la o sută de ani”.

Totuși, actorul a devenit cunoscut în toată țara nu pentru rolurile remarcabile de pe scena Teatrului Național București, ci pentru participarea la show-ul ”Uite cine dansează”, din 2017, la PRO TV.

„Toată viața am trăit pe datorie, am trăit toată viața pe un caiet. Am datorii peste tot. Mie nu mi-e frică de datorii, îmi place să am datorii. Asta e!”, a spus Marius Manole la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Marius Manole, luat la înrebări de Denise Rifai

Actorul Marius Manole este invitatul jurnalistei Denise Rifai, iar emisiunea va fi difuzată marți, 16 martie, la Kanal D, de la ora 23:15.

Jurnalista i-a pus întrebări incomode. “A confiscat Ion Caramitru Teatrul Național?, “Cât de sărac ați fost?”, “Aveți probleme cu alcoolul?”, “De ce v-ați ratat viața?”, “Jucați în seriale TV pentru bani?”,  “Vă e frică să iubiți?”, “Sunteți fericit?”

Marius Manole, de ce s-a făcut actor

Marius Manole a împlinit 42 de ani. S-a născut la Iași, și-a avut o copilărie fericită alături de părinții care i-au îngăduit orice prostioară, chiar dacă îl mai ciufuleau pentru năzdrăvăniile mai grave.

Copilăria i-a fost o continuă joacă împreună cu băieții din bloc și din cartier și, pe lângă nevinovatele jocuri „Rațele și vânătorii”, „Șapte pietre”, „Flori, fete, filme sau băieți”, „Prinsa”, „Ascunsa”, „Pătrățica”.

Era căpetenia răutăților la bloc. De la scrisul pe uși cu lumânarea, până la aruncatul cu gogoșari, dacă trecea cineva prin fața blocului.

Își dorea să devină actor încă din clasa I. La liceu, fiindcă nu se ducea la ore, era să fie exmatriculat deoarece stătea până la 4 dimineața discutând despre teatru și despre poezii.

Prin clasa a XI-a, a mers la Teatrul Național din Iași și i-a spus portarului că el vrea să fie actor. Portarul n-a știut ce să-i răspundă, însă pe acolo tocmai trecea regizoarea Eliza Boieru, l-a pus să recite o poezie. I-a plăcut și l-a distribuit în primul spectacol la Teatrul Național „Nu sunt turnul Eiffel”.

Deci, până să ajungă la facultate, Marius Manole jucase deja în cinci-șase spectacole la Teatrul Național din Iași. Dă la facultate după liceu, intră printre ultimii. Însă își convinge repede profesorii de „aluatul bun” care era și de netăgăduitul său talent.

După facultate nu se angajează la Iași, merge la Reșița, dar nu-i convine acolo, ajunge la Brăila și apoi la București. Așa a început totul!

Să vedem ce mai recunoaște în fața jurnalistei Denise Rifai.


Gina Patrichi, la fel de frumoasă îmbrăcată în rochie de regină și în piață

De ce s-a retras din teatru Carmen Galin. A fost comparată cu Greta Garbo

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre