Marlon Brando, unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX

Marlon Brando, unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX
A fost Iisus Hristos, împărat, mafiot. Toți criticii sunt de acord că Marlon Brando a fost unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. Viața personală tumultoasă a lui Brando a atras atenția publicului la fel de mult ca și cariera sa de actor. A avut mai multe partenere și a fost tatăl a 11 copii.

Chiar dacă a jucat și în alte filme cu uriaș succes, Marlo Brando rămâne în memoria publicului ca Nașul, celebrul mafiot din filmele lui Francis Ford Coppola. Însă, a fost și Iisus Hristos, împăratul roman Cezar, avocat și răzvrătit. În total, a jucat în 40 de filme. Cele mai multe dintre acestea vor rămâne pentru mult timp în istorie.

Viața lui personală a fost tumultoasă, cu multe femei frumoase, ba chiar și concubinaj cu menajera. A fost tatăl a 11 copii, din care trei adoptați.

Marlon Brando dă lovitura în film la 27 de ani când este distribuit în filmul ”Un tramvai numit dorință”. Joacă alături de o stea a cinematografiei, Vivien Leigh

Marlon Brando, unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX

Marlo Brando este considerat unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. Pentru rolurile sale a primit două Premii Oscar, un Glob de Aur, trei Premii Emmy. Nu i-a fost ușor să ajungă la aceste succese. A plecat de jos, dintr-o familie modestă. Mama lui era dependentă de alcool, iar tatăl și-a părăsit familia. S-a întors după o vreme, dar băiatul era deja un rebel, un nesupus. Marlon Brando și surorile lui pleacă la New York ca să devină toți actori. Sora lui cea mare este prima care reușește să devină actriță, dar Marlon este atras de film.

La 20 de ani, își face debutul pe Broadway. Este lăudat de critici, mai ales că era și talentat și arătos. Dă lovitura în film la 27 de ani când este distribuit în filmul ”Un tramvai numit dorință”. Joacă alături de o stea a cinematografiei, Vivien Leigh. Și astăzi, acest rol este considerat dintre cele mai bune din cariera lui. Devine și un sex-simbol și este nominalizat la Premiul Oscar.

Apoi va fi revoluționar mexican în ”Viva Zapata” și Iulius Cezar, toate cu succes la public. Pentru rolul de docher în filmul ”Pe chei” va primi primul Premiu Oscar.

Însă, rolul din filmul ”Nașul” (1972), a lui Francis Ford Coppola, îl face pe Marlon Brando o vedetă internațională. Pentru acest rol primește al doilea Premiu Oscar.

Regizorul a decis ca în rolul Don Vito Corleone trebuie distribuit cel mai bun actor din lume. Îl preferă pe Marlon Brando. Și Laurence Olivier și era candidat.

O viață personală tumultoasă

Viața personală tumultoasă a lui Maron Brando a atras atenția publicului la fel de mult ca și cariera sa de actor. De-a lungul vieții sale, a avut mai multe partenere și a fost tatăl a 11 copii, dintre care trei adoptați.

  • În cartea „Songs My Mother Taught Me”, Brando scrie că a cunoscut-o pe Marilyn Monroe la o petrecere unde aceasta cânta la pian, neobservată de alții. Cei doi au avut o aventură amoroasă și au menținut o relație intermitentă pentru mulți ani.
  • În 1954, Brando o cunoaște pe actrița puertoricană Rita Moreno, cu care începe o relație de dragoste. În cartea sa de memorii, Moreno dezvăluie că Brando a forțat-o să facă avort după ce a aflat că e însărcinată cu copilul lui. După întreruperea de sarcină, Moreno încearcă să se sinucidă luând o doză mare de somnifere.
  • Brando se căsătorește în 1957 cu actrița indiană Anna Kashfi. Împreună au avut un fiu, Christian Brando (1958), dar au divorțat în 1959. În 1960, Brando se căsătorește cu actrița mexicano-americană Movita Castaneda, cu opt ani mai mare decât el. Cei doi au avut doi copii, Miko (n.1961) și Rebecca Brando (n.1966), și au divorțat în 1968.
  • Actrița franceză Tarita Teriipaia, care jucase iubita lui Brando în ”Revolta de pe Bounty”, devine a treia soție a sa. Avea 20 de ani, cu 18 ani mai tânără decât Brando. Cum Teriipaia era vorbitoare nativă de franceză, Brando învață limba fluent și începe să dea numeroase interviuri în franceză. Cei doi au împreună doi copii: Simon Teihotu Brando (n.1963) și Tarita Cheyenne Brando (n.1970). Brando a adoptat-o de asemenea pe fiica lui Terripaia, Maimiti Brando (n.1977) și pe nepoata lui Teriipaia, Raiatua Brando (n.1982). Cei doi divorțează în iulie 1972.
  • Brando a avut o relație de lungă durată cu menajera sa, Maria Cristina Ruiz, cu care a avut trei copii: Ninna Priscilla Brando (n.13 mai 1989), Myles Jonathan Brando (n.6 ianuarie 1992) și Timothy Gahan Brando (n.6 ianuarie 1994). Brando l-a adoptat de asemenea pe Petra Brando-Corval (n.1972), fiul asistentei sale Caroline Barrett. Sursa: britannica.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre