Simona Ionescu / Redactor Șef

Marmelada de portocale. Este bună și pentru diabetici

Marmelada de portocale. Este bună și pentru diabetici
Marmelada de portocale este un desert obișnuit în Italia.  Cel mai mult se bucură diabeticii. Indicele glicemic al portocalelor este 35. Acest lucru înseamnă că, cu moderație, consumul de fructe nu va duce la o creștere accentuată a glicemiei.

Portocale sunt zemoase, parfumate și pline de vitamine. Sărace în calorii, dar pline de nutrienţi, portocalele contribuie la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia ridurilor.

Marmelada de portocale. Este bună și pentru diabetici

Marmelada de portocale este un desert foarte bun și pentru diabetici. Indicele glicemic al portocalelor este 35. Acest lucru înseamnă că, cu moderație, consumul de fructe nu va duce la o creștere accentuată a glicemiei.

O singură portocală are în compoziţie nu mai puţin de 170 de substanţe fitochimice şi peste 60 de flavonoide, compuşi despre care studiile afirmă că au reale efecte antiinflamatoare şi antioxidante.

Ingrediente

  • 900 grame portocale cu coajă
  • Sucul de la o lămâie
  • 480 ml de apă
  • 240 de grame de îndulciotor pudră.

Mod de preparare

  • Portocalele se spală bine, până se însepărtează ceara. Lăsați-le la scurs.
  • Tăiați capetele, apoi tătați-le în sferturi și îndrpărtați sâmburii.
  • Feliați sferturile de portocală pe cât de subțire puteți.
  • Adăugați feliuțele de portocală cu sucul de lămâie și apă, într-o oală.
  • Se pune la foc și se lasă la foc mic timp de 2 ore.
  • Apoi, adăugați îndulcitorul și amestecați pentru omogenizare.
  • Lăsați marmelada să scadă, amestecând din când în când..
  • Când a scăzut suficient, puneți marmelada în borcane și păstrați în frigider.
  • Dulceața de ortocale se poate face și cu mere, fructe bogate în pectină naturală.

Care sunt avantajele citricelor pentru diabet?

Acidul ascorbic este prezent în portocale. Este bun pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, precum și pentru eliminarea radicalilor liberi și a toxinelor care se acumulează intens în tulburările metabolice. Și dacă mănânci acest fruct tot timpul, atunci poți îmbunătăți rezistența organismului la infecții.

Un avantaj al portocalei este pigmenții săi specifici, care sunt utili pentru diabetici, precum și pentru persoanele cu glaucom, cataractă și diverse boli ale retinei oculare..

De asemenea, citricele sunt bune pentru:

  1. reducerea presiunii ridicate;
  2. lupta împotriva osteoporozei (patologie articulară rezultată din diabetul zaharat);
  3. curățarea intestinelor;
  4. prevenirea constipației;
  5. lupta împotriva cancerului gastro-intestinal;
  6. scăderea acidității stomacului;
  7. curățarea vaselor de sânge de colesterol rău;
  8. avertizare de atac de cord;
  9. previne angina pectorală. Sursa: retetediabetici.ro

Când nu e bine să mâncăm grepfruit. Pot să apară probleme de sănătate

Prăjitură cu struguri. O rețetă foarte ușoară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre