Mărturii tulburătoare despre femeia din Austria ucisă de rechin în Egipt. Ar fi putut fi salvată

Mărturii tulburătoare despre femeia din Austria ucisă de rechin în Egipt. Ar fi putut fi salvată
O austriacă și o româncă și-au pierdut viața din cauza rechinilor. Salvamarii se pare că au greșit grav.

Unul dintre turiștii români aflați pe plajă când rechinul a ucis-o pe turista din Austria a dat declarații șocante despre acel moment.

Mărturii tulburătoare despre femeia din Austria ucisă de rechin în Egipt. Ar fi putut fi salvată

Gelu Raul Vadan, un român care a văzut cu proprii ochi cum a fost atacată femeia din Austria a povestit pentru ProTV. Bărbatul susține că femeia înota în stânga pontonului de la hotelul Tropitel, în stațiunea Sahl Hasheesh. Chiar înainte de marea nenorocire, o fetiță a țipat și le-a spus salvamarilor că în apă se află un rechin. Numai că salvamarii nu au crezut-o, iar nenorocirea s-a întâmplat.

Cred că este marcată pe viață

„Au fost atentionati salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis „Shark, shark, it is a shark”, iar răspunsul a fost „Nooo, it is a dolphin”. Ori nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin. (…)

Au început să alerge foarte mulți salvamari care păreau destul de speriați, panicați, înspre capătul pontonului. Au început să vină grupuri foarte mari de turiști. Foarte multe femei plângând în hohote, trecând pe lângă mine în fugă” a spus Gelu Raul Vadan.

„Salvamarii le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările”

Surprinzător este faptul că la final salvamarii au luat telefoanele turiștilor și au șters înregistrările. Probabil pentru a ascunde modul ciudat în care aceștia au reacționat. „Au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o pe acel recif de corali și a putut să fie recuperată. Au început niște mișcări de resuscitare.

Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanta, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teoretic aș fi putut fi eu acolo. (…) Au fugit după ei, salvamarii, le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările respective.”, s-a destăinuit bărbatul.

O a doua victimă a rechinilor a fost o româncă care a fost găsită ucisă într-un golf. În acest moment, plajele din Sahl Hasheesh până în Makadi sunt închise.

Sursă foto: arhivă