Mască cu aspirină și ulei de măsline. Ajută la imperfecțiunile tenului

Mască cu aspirină și ulei de măsline. Ajută la imperfecțiunile tenului
În cazul în care nu știați, vă spunem noi. Aspirina ajută excelent la problemele pielii. Iar uleiul de măsline deja este recunoscut pentru proprietățile sale. O mască cu aspirină și ulei de măsline poate fi un remediu minunat pentru ten.

Aspirina poate fi un remediu excelent pentru problemele pielii, mai ales dacă vorbim despre acnee, pete de pigmentare sau riduri. Aspirina conține un compus numid acid acetilsalicilic, derivat din acidul salicilic. Acest beta hidroxi acid este folosit pentru a exfolia delicat pielea și pentru a elibera porii blocați. Are proprietăți antiinflamatoare și ajută la combaterea imperfecțiunilor tenului. În același timp, uleiul de măsline are capacitatea de a hidrata intens pielea, de a-i oferi o strălucire naturală și mai multă elasticitate, fiind util în prevenirea ridurilor și liniilor fine.  Iată de ce este bună o mască cu aspirină și ulei de măsline. 

Ce beneficii are

Eliberează porii blocați și previne apariția coșurilor, punctelor negre și comedoanelor. 

Îndepărtează celulele moarte de piele

Estompează petele pigmentare cauzate de expunerea la soare

Reduce ridurile și liniile fine datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare

Hidratează intens pielea uscată și îi oferă mai multă elasticitate

Cum se prepară 

Acest remediu simplu pe care îl poți face acasă conține ingrediente active pe care le ai deja în casă, fiind în același timp o soluție ieftină și la îndemână, iar efectele se observă imediat. Pentru a-ți face o mască cu aspirină și ulei de măsline, dizolvă 5-6 tablete de aspirină cu puțină apă.

Adaugă apoi o lingură de ulei de măsline și amestecă bine. Aplică masca pe ten, insistând asupra zonelor afectate de acnee și puncte negre. Las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască cu aspirină și ulei de măsline pentru estomparea petelor pigmentare

Zeama de lămâie conține vitamina C, care are rolul de a combate radicalii liberi. Ambele ingrediente uniformizează culoarea pielii și estompează petele cauzate de expunerea la soare. Aspirina acționează precum un exfoliant chimic care îndepărtează celulele moarte de piele.

Pisează 5-6 aspirine, adaugă o lingură cu iaurt, o linguriță cu zeamă de lămâie și o lingură cu ulei de măsline. Amestecă bine și aplică masca pe ten. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te și aplică cremă hidratantă.

Foto: Facebook

Claudia Pătrășcanu îl acuză din nou pe Gabi Bădălău că era drogat când a luat copiii. Bianca, martor?