Simona Ionescu / Redactor Șef

Mascații au intrat peste foștii membri ai trupelor Sfinx Experience și Class. În zorii zilei, ca la marii infractori!

Mascații au intrat peste foștii membri ai trupelor Sfinx Experience și Class. În zorii zilei, ca la marii infractori!
DOS a intrat în zorii zilei peste patru foști artiști ai unor formații celebre, în Capitală. Perchezițiile dispuse de procurori au fost făcute în contextul unui dosar de evaziune fiscală de peste 1 milion de lei!

Suspecți sunt doi foști artiști ai trupelor Sfinx Experience și Class. Trupa Sfinx Experience a fost închegată de Crina Mardare și Mișu Cernea, artiști consacrați și părinți ai celebrului toboșar „Bubu”. Din trupa lor s-a desprins formația Class.

Sfinx Experience

Din componența trupei Class făceau parte frații Mihaela și Vlad Cernea, copiii din prima căsătorie a lui Mișu Cernea. Nici Sfinx Experience, nici Class nu au mai scos o piesă de mai bine de un deceniu.

Foloseau o firmă cu identitate clonată, spun procurorii

Opt mandate de percheziție domiciliară, emise de Parchet, au fost puse în aplicare vineri dimineață, în Capitală și județul Ilfov. Potrivit surselor judiciare, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 1.2 milioane lei, reprezentând impozit pe profit și TVA. Suspecții sunt toți membrii familiei: Mișu Cernea, Crina Mardare (soția lui) și frații Mihaela și Vlad Cernea, foști artiști ai trupelor Sfinx Experience și Class.

În zorii zilei, la ora 6.00, mascații DOS au descins la vila în care au apartamente și părinții și copiii. Artiștii și impresarul Mișu Cernea, administratorul Arenelor Romane, s-au trezit cu mascații peste ei de parcă ar fi fost marii infractori ai Capitalei. Mirarea este firească, deoarece faptele care li se impută de către anchetatori s-ar fi petrecut între 2013-2016.

„Din cercetări s-a conturat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013-2016, administratorii unor firme din Bucuresti au înregistrat fictiv achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei, documentele justificative fiind emise de entități comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăți ,,cu identitate clonată”, se arată în comunicatul anchetatorilor.

La sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au fost deja aduse mai multe persoane pentru continuarea cercetărilor. Printre ei și membrii familiei Cernea. Conform surselor noastre, Mișu Cernea și fiul său Vlad Cernea au fost puși sub învinuire, iar Crina Mardare și Mihaela Cerneau au calitatea de martori. În acest moment sunt audiați.

Nu știm dacă suma de 1,2 milioane lei – adică 240.000 de euro – au delapidat-o doar familia artiștilor sau și alții. Ceva e la mijloc în cazul acesta și se ridică întrebări esențiale.

La un calcul simplu, evaziunea pe 1 an ar fi fost de 60.000 de euro, adică 5.000 de euro lunar.

Timp de 4 ani (2013-2016) atâta pagubă au comis?! ANAF n-a sesizat nimic, nu i-a somat cum se întâmplă cu majoritatea românilor?

Procurorilor le-au trebuit alți 5 ani ca să-i ridice ca pe borfași și să-i ducă la audieri?!

Toată ancheta aceasta are legătură și cu Arenele Romane, unde administrator e Mișu Cernea?

 Scurt istoric

Mihaela Cernea şi Mihaela „Miky” Florea erau colege la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” în clasa a VII-a, când au descoperit că ambele au ca pasiune comună dorinţa de a cânta.

Fratele Mihaelei, Vlad Cernea, şi colegul lui, Florin Cojocaru, au devenit interesaţi de proiect. Mihaela, Miky şi Florin au urmat Conservatorul, iar Vlad şi-a urmat pasiunea faţă de calculator, făcând Facultatea de Informatică.

Class

În urma unei piese lansate la un bal al bobocilor, cei patru au fost selectaţi pentru a participa în emisiunea difuzată de postul de televiziune TVR1, Şcoala vedetelor, alături de alţi tineri aspiranţi de atunci, precum Călin Goia, Adrian Despot, Lili Sandu şi Diana Munteanu. Au urmat apariţii lunare timp de un an, după care au pornit pe cont propriu. Formaţia şi-a ales numele dintr-o listă de nume ce sunau bine, atât în limba română cât şi în limba engleză, considerând că „class” ar putea reprezenta o muzică dance cu clasă, studiată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre