Mascații au intrat peste mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai. Și prietenii lui au pățit la fel

Mascații au intrat peste mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai. Și prietenii lui au pățit la fel
Un număr de 11 percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti, fiind vizaţi prietenii lui Vlad Pascu, toți băieți de bani gata, adolescenţi proveniţi din familii cu posibilităţi materiale, care au vândut droguri în Capitală, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

Perchezițiile au loc în două cauze: una legată de traficul de droguri, iar alta privește fapte de șantaj, în care este vizată mama tânărului care a produs accidentul mortal de la 2 Mai, luna trecută. Amintim că Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, a spulberat cu mașina opt persoane în stațiunea 2 Mai, omorând doi pe loc, în timp ce se afla sub influența drogurilor.

Vlad Pascu avea droguri în mașină, dar polițiștii l-au lăsat în pace

În seara accidentului, băiatul de 19 ani fusese oprit de două ori de polițiști. Prima dată agenții l-au oprit în cadrul unei acțiuni de conștientizare, pentru a-i recomanda să conducă mai prudent, iar ulterior, în urma unui apel la 112 care i-a reclamat șofatul haotic.  Deși i-au găsit droguri în mașină, agenții nu au efectuat verificarea cu aparatul drug-test. Ulterior aceștia au motivat că tânărul nu prezenta semne că ar fi consumat substanțe psihoactive.

Vlad Pascu a produs un tragic accident la 2 Mai, după ce s-a urcat drogat la volan

După ce a fost lăsat să plece de la poliție, Vlad Pascu ar fi consumat stupefiante în Vama Veche, înainte de a se urca la volan și a provoca tragedia de la 2 Mai soldată cu doi morți şi trei răniţi.

11 percheziții în două dosare, joi dimineața

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că în una dintre cauzele în care se fac azi percheziții sunt implicaţi apropiaţi de-ai lui Vlad Pascu, mai exact prieteni și amici din anturajul său, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Aceștia au fost cazați pe litoral în aceeași pensiune, existând probabilitatea să fi consumat împreună substanţe stupefiante înaintea accidentului. De asemenea, este implicat şi distribuitorul lor. În acest dosar se fac cercetări pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de droguri.

Într-o a doua cauză, ar fi vizată mama lui Vlad Pascu, pentru săvârşirea de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precizează sursele citate. Se pare că femeia ar fi încercat să şantajeze martori din cauza privind drogurile în care e implicat fiului său.

„Într-o cauză, având ca obiect infracţiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziţii domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri. În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precum şi pentru infracţiuni privind regimul drogurilor, respectiv:

punerea la dispoziţie a locuinţei in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc şi mare risc, două persoane având calitatea de suspect. La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, transmite DIICOT.

Prietenii lui Vlad Pascu, toți băieți de bani gata, luați pe sus cu mascații

„La data de 14 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

Cei vizați de percheziții suns suspectacți că vindeau droguri la petreceri de fițe

‘Operaţiunea Hidra’, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite IGPR.

Din cercetările derulate până în prezent a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate Ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice. Operau în diverse locaţii, printre care restaurante şi cluburi de lux. Oamenii legii au mai stabilit că majoritatea clienţilor erau consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Tinerii aveau clientelă sus-pusă, care plasa comenzi inclusiv online

Persoanele vizate de perchezițiile de joi ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat. Pe lângă faptul că distribuiau drogurile fizic, tinerii acceptau și comenzi online.

Conform informațiilor oficiale, poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie duse la sediul D.I.I.C.O.T., Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Sursa foto: Ahrivă, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre