Acum, când Direcția de Sănătate Publică (DSP) anunță peste 2.000 de noi cazuri pe zi, medicii spun că nu pot aglomera sălile de așteptare doar pentru a valida cardul în sistem.

Nu doar medicii, cât și pacienții sunt revoltați de decizia Ministerului Sănătății de a reintroduce obligativitatea cardului de sănătate. Cei mai mulţi spun că măsura nu se justifică acum, în plină pandemie, pentru că va duce la aglomerarea sălilor de aşteptare şi la creşterea riscului de infectare.

Mai mult, sistemului informatic începe din nou să pună la grea încercare nervii tuturor.

La doar o zi după reintroducerea cardului de sănătate, mulți pacienți din Iași care aveau nevoie de medicamente compensate au fost întorşi din drum pentru că sistemul informatic s-a blocat. La cabinete s-au format cozi pentru că medicii au fost nevoiţi să stea şi câte o oră pentru a verifica fiecare card în parte.
„Dacă va fi din nou obligatoriu cardul de sănătate la consultaţii, există riscul de noi îmbolnăviri”, susțin medicii. Staționarea bolnavilor în spații înguste, așa cum se întâmplă în cele mai multe cabinete, va ridica cifra actuala a îmbolnăvirilor considerabil.
Autoritățile au renunțat la obligativitatea cardului de sănătate la sfârșitul lunii martie, în timpul stării de urgență, iar ulterior măsura a fost prelungită.

Caz de infectare cu Covid, ascuns de conducerea Colegiului Gheorghe Șincai. S-a făcut plângere penală

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri