Medicul erou de la Piatra Neamț a suferit încă o intervenție chirurgicală. Presa din Belgia scrie despre dr. Cătălin Denciu

Medicul erou de la Piatra Neamț a suferit încă o intervenție chirurgicală. Presa din Belgia scrie despre dr. Cătălin Denciu
Cătălin Denciu a făcut mândră o țară întreagă atunci când s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienții spitalului din Piatra Neamț. Actul său eroic l-a costat scump, fiind nevoit să plece la un tratament special în belgia din cauza arsurilor suferite.

Medicul erou de la Piatra Neamț a suferit încă o intervenție chirurgicală. Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ de pe 14 noiembrie 2021, după ce și-a riscat viața încercând să salveze pacienţii. În urma tragediei, medicul erou a fost transportat în Belgia.

Care este starea actuală a lui Cătălin Denciu

Medicul erou care a suferit arsuri grave după ce a încercat să salveze pacienţii îşi continuă recuperarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Cătălin Denciu a vorbit pentru presa belgiană despre ultima perioadă din viaţa sa.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenţi medicali şi kinetoterapeuţi. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. 

Împăturirea braţelor este încă dificilă, aşa că urmez o mulţime de şedinţe cu kinetoterapeuţii şi un terapeut pentru a învăţa să mişc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuşi”, a declarat Cătălin Denciu pentru beldefnews.mil.be.

Soția îi este alături și învață tehnicile de îngrijire pentru când vor pleca acasă

Dr. Cătălin Denciu. Fotografie de Vincent Bordignon, apărută pe beldefnews.mil.be

Medicul erou de la Piatra Neamț a suferit încă o intervenție chirurgicală în urmă cu câteva săptămâni. Reabilitarea lui deja a dat rezultate. Medicul erou nu se află singur în Belgia, ci alături de soția sa.  Alina Denciu își sprijină soțul și învăţă şi tehnicile necesare pentru a avea grijă de acesta după ce se va întoarce definitiv acasă. 

Ioan Cătălin Denciu a suferit suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Acesta a fost transferat la scurt timp după incendiu în Belgia, în baza acordului de colaborare dintre România şi statul belgian în cazurile de mari arşi, pentru a fi tratat.

Exclusiv. Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan cântă în „Arena Starurilor”, noul show de la Antena Stars

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre