Medicul Simonei Halep rupe tăcerea. Iată ce medicamente lua zilnic sportiva, înainte să fie depistată pozitiv la testul anti doping

Medicul Simonei Halep rupe tăcerea. Iată ce medicamente lua zilnic sportiva, înainte să fie depistată pozitiv la testul anti doping
Scandalul cu dopajul l-a afectat și pe medicul Simonei Halep, care s-a hotărât să spună adevărul.

Simona Halep este într-o situație neplăcută de când a fost găsită pozitiv la testul anti doping, dar toată lumea i-a întins o mână de ajutor.

Medicul Simonei Halep rupe tăcerea. Iată ce medicamente lua zilnic sportiva, înainte să fie depistată pozitiv la testul anti doping

Pentru că în spațiul public au fost răspândite mai multe zvonuri despre cum ar fi putut intra Simona în posesia medicamentului care i-a adus probleme, Roxadustat, Dana Safta, medicul sportivei, s-a decis să facă lumină în acest caz. Cu acordul sportivei, medicul a mărturisit că tenismana administra zilnic  Euthyrox 50 mcg și o pastilă anticoncepțională, medicamente care nu ar fi putut să îi cauzeze lui Halep, la testul anti-doping.

„Simona a făcut până acum 106 teste anti-doping”

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză.”, a declarat medicul Simonei Halep, pentru Antena 3.

„Neglijență din partea ei și a echipei este exclus!”

De asemenea, medicul exclude orice posibilitate ca echipa sportivei să fi fost neatentă. „Pe Simona o cunosc de ceva ani, legătura noastră a fost medic-pacient în urmă cu 8-9 ani și de aici s-a construit o prietenie, o relație de suflet și o consiliere medicală pe care bineînțeles că am făcut-o pentru că ea a avut încredere în mine.

Iar eu am fost corectă în ceea ce trebuia să fac pentru ea din punct de vedere medical și ulterior, bineînțeles, ajutând-o să-și depășească starea emoțională cu încredere și tot ce am putut să-i dau ca sprijin moral. Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit Roxadustat.

„Echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă”

Nu este posibil. Cunoscând-o atât de bine și știind în primul rând cum are grijă de corpul ei și de fiecare dată dorința și când avea o prescripție într-o banală viroză, judecam prescripția ei în funcție de ceea ce lista de la Anti-doping ne permitea. Neglijență din partea ei și a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă.”, a mai spus medicul Simonei Halep.