Verdict din partea Agenției Naționale Anti Doping dat azi, în cazul Simonei Halep

Verdict din partea Agenției Naționale Anti Doping dat azi, în cazul Simonei Halep
În timp ce Agenția Națională Anti Doping a transmis ce o așteaptă pe Simona Halep, iubita lui Ion Alexandru Țiriac, Sorana Cîrste, a explicat ce este testarea anti-doping, dar și ce trebuie să facă sportivii înainte de acest proces. Dezvăluirile apar în contextul în care rivala sa, Simona Halep, a fost acuzată de dopaj.

În urmă cu câteva zile, Simona Halep a fost supusă testului anti-doping la US Open și a fost găsită pozitivă pentru Roxadustat, o substanță total interzisă pentru cei care participă la competiții, care crește numărul globulelor roșii în sânge, și automat randamentul sportivilor.

Medicamentul se administrează, medical, doar în cazurile de anemie severă. Simona Halep a fost suspendată. Dacă nu își dovedește nevinovăția, riscă să fie pe tușă 4 ani, și să i se anuleze toate rezultatele din carieră, fiind trimisă pe ultimul loc din clasamentul WTA.

Iată pedeapsa care urmează în cazul Simonei Halep

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a făcut, marți, noi precizări în privința șocantul caz al sportivei. Instituția a explicat că gestionarea anchetei implică mai multe etape pe care sportiva va trebui să le urmeze.

„În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (n. red. sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel. Un caz poate fi închis iar gestionarea rezultatelor se poate încheia în oricare dintre aceste etape”, a explicat agenția.

Totodată, ANAD a precizat și cât de lungă va fi suspendarea în funcție de gradul de vinovăție: „Atunci când încălcarea este intenționată, perioada de suspendare este de 4 ani. (…) Un caz care implică o substanță nespecifică este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat”.

Simona Halep  va pierde mulți bani

Miza Simonei Halep, în acest moment, e să dovedească că nu a trișat și că nu a folosit cu intenție o substanță interzisă, din dorința de a-și crea un avantaj fizic în fața adversarelor. Valentin Popescu, specialist în marketing sportiv, a explicat pentru Eurosport ce va întâmpla cu „brand-ul” Simona Halep din punct de vedere comercial,  ca urmare a acestei situații.

„Reputația e mai importantă decât banii! Cel mai probabil, sponsorii din țară, care au contracte cu Halep, o vor susține. Și e de înțeles. Simona are contracte vechi în România. Contracte din care acum nimeni nu vrea să piardă, iar cel mai la îndemână e că acestea să continue în acesta cheie în care sportivă noastră vrea să-și demonstreze nevinovăția. E perfect de înțeles.”, a explicat Valentin Popescu, conform Capital.ro.

Rivala Simonei Halep, gest suprem:  sare în apărarea ei

Sorana Cîrstea a povestit cum e procedura de testare anti-doping. „Deja aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit săptămâna trecută. Vin constant și deja știu. Când aud soneria sau mă uit așa la telefon, știu că e 6 (ok, nu vin chiar la 6 fix, dar vin la 6 și 5, 6 și zece) și știu, anti-dopingul. Mă duc, trebuie să dau o probă de sânge. Tu, practic, trebuie să fii disponibil o oră pe zi, în care ei să vină să te testeze. Oriunde, nu contează”, a spus Sorana Cîrstea, în podcastul lui Speak.

Iubita lui Ion Alexandru Țiriac a mai dezvăluit că a avut parte de trei testări anti-doping pe săptămână. „Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă.

Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lași rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru sport”, a transmis jucătoarea de tenis într-un mesaj de pe rețelele de socializare.

Simona Halep s-a lăsat 100% pe mâna antrenorului Mouratoglou

La începutul acestui an Simona Halep a decis să-și schimbe antrenorul și staff-ul. Aceasta s-a mutat la academia lui Patrick Mouratoglou, în Franța.  „Totul este Mouratoglou acum! Echipa este 100% Mouratoglou! Tot ce mă înconjoară are legătură cu academia lui și cu el! Credeam că o voi termina cu tenisul la 30 de ani, dar acum am început un nou capitol frumos și mă bucur de asta!”, a mărturisit Simona Halep în momentul când a început colaborarea.

Doar că, în contextul testului pozitiv, s-a vehiculat ideea că medicamentul i-ar fi fost recomandat de antrenor. Antrenorii se folosesc de astfel de „ajutoare” pentru a crește randamentul sportivilor, a afirmat fostul medic al naționalei României e fotbal, dr. Pompiliu Popescu. În replică, antrenorul Simonei Halep nu a avut nicio declarație oficială de când a început scandalul de doping în ceea ce o privește pe campioana sa. Contactat de presa străină și de cea românească, acesta nu a dorit să comenteze.  În schimb, pe rețelele sociale postează glumițe.

Sursa foto: Instagram