Meghan s-a mutat, acuzațiile de bullying au rămas. Buckingham îi datorează schimbarea procedurilor

Meghan s-a mutat, acuzațiile de bullying au rămas. Buckingham îi datorează schimbarea procedurilor
Scandalul acuzațiilor de bullying de la Palatul Buckingham a ajuns la final. Ancheta care priveşte aceste acuzaţiile formulate împotriva ducesei de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, a dus la o ameliorare a procedurilor interne, însă concluziile sale nu vor fi făcute publice, se arată în comunicatul dat publicității.

Departamentul de resurse umane al palatului a depus eforturi susținute și a anchetat angajații, dar se dorește păstrarea anonimatului acestora. După ce cotidianul The Times a dezvăluit în martie 2021 că Meghan Markle a fost acuzată de comiterea unor fapte de hărţuire şi intimidare în perioada când a locuit la Palatul Kensington din Londra, biroul de presă de la Palatul Buckingham a publicat un comunicat în care a precizat că familia regală britanică se declară „extrem de preocupată” de acea chestiune și că „nu tolerează şi nu va tolera niciodată hărţuirea şi intimidarea la locul de muncă.”

Actrița a dezmințit acuzațiile de bulling

Meghan și Harry, între timp, s-au mutat în State, dar ancheta a vizat deopotrivă membrii personalului, precum și pe „cei care au părăsit între timp casa regală”, a mai precizat biroul de presă.
Plângerea pentru fapte de bullying comise asupra unor asistenţi a fost depusă în octombrie 2018 de Jason Knauf, care ocupa pe atunci funcţia de director de comunicare al cuplului princiar Harry-Meghan. Fosta actiță a dezminţit acuzaţiile formulate împotriva ei.

Publicațiile din Regatul Unit au abordat subiectul anchetei de bulling și au dezvăluit că participanții la anchetă rămași acasă sunt decepționați că raportul va fi „îngropat”, odată cu decizia de a nu-i face publice concluziile.

Cheltuielile Palatului au crescut

Anunţul legat de schimbarea procedurilor interne în urma anchetei de hărțuire a fost făcut cu ocazia prezentării raportului anual privind finanţele familiei regale britanice.

Pentru anul fiscal 2021-2022, cheltuielile s-au ridicat la 102,4 milioane de lire sterline (118 milioane de euro), în creştere cu 17% față de anul precedent, care se datorează în special costurilor legate de renovările în curs de desfăşurare la Palatul Buckingham. Acestea au crescut cu 41% şi au ajuns la 54,6 milioane de lire sterline. Alocaţia anuală acordată de Trezoreria publică, fixată la 15% din veniturile generate de Patrimoniul Coroanei, a fost stabilită la 86,3 milioane de lire sterline, în creştere cu 400.000 de lire sterline în raport cu anul precedent.