Soțul Addei i-a răsfățat pe matinali cu două rețete de preparate absolut delicioase și foarte îndrăgite: Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin. Cele două preparate constituie un adevărat meniu de sărbătoare.
Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin – Ingrediente
Pentru gulaș de porc: 500 gr carne de porc
sare și piper
ulei
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
1 ardei iute
chimen
cimbru
boia de ardei iute și dulce
foi de dafin
Pentru găluște: 1 ou
100 gr făină
1 praf de sare
Pentru pere în sos de vin: pere
vin roșu
zahăr
smochine
stafide
anason stelat
scorțișoară
portocală
înghețată pentru servit
Mod de preparare gulaș cu găluște
Modul de preparare al rețetei de gulaș este cel tradițional, nelipsite din această rețetă fiind chimenul și paprika. Perele în sos de vin ies foarte gustoase și aromate preparate în acest mod.
Mai întâi se porționează carnea în cuburi mai mari și se asezonează cu sare și piper. Se pune la rumenit în ulei încins, împreună cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este bine rumenită și ceapa caramelizată, se adaugă morcovii și cartofii curățați și tocați în cuburi. Se completează cu apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele bine acoperite.
Între timp, se prepară și găluștele de făină care se adaugă în vasul cu celelalte ingrediente. Se amestecă oul cu făina și un praf de sare rezultând un aluat din care se taie bucăți mici. Când găluștele sunt fierte și se ridică la suprafață se adaugă pasta de roșii și condimentele. Tot acum se adaugă și ardeii tocați mărunt. Gulașul de porc cu găluște de făină se fierbe la foc mic până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.
Cum se prepară perele în sos de vin
Se pune vinul într-o cratiță la fiert împreună cu zahărul și toate aromele. Perele se spală bine, se taie în jumătăți longitudinal și li se îndepărteazăpartea din mijloc cu semințe. Se scufundă în sosul de vin de pe foc și se fierb până când se pătrund bine și se infuzează din plin cu aromele sosului. Se scot perele din sos, iar sosul se mai fierbe până când se reduce și devine foarte consistent.
Perele în sos de vin se servesc glazurate cu reducția de vin, alături de o cupă din înghețata preferată. O frunză de mentă trasă la tigaie în puțin ulei, sau unt va desăvârși gustul desertului.
Sursa: a1.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook