Simona Ionescu / Redactor Șef

Mihai Neșu, umilit. Banii îi ajung pentru o pâine și o sticlă cu apă

Mihai Neșu, umilit. Banii îi ajung pentru o pâine și o sticlă cu apă
Sunt ani buni de când viața lui Mihai Neșu s-a schimbat radical. Din marele sportiv de odinioară, fostul fotbalist încearcă să-și găsească un rost în viață.

După ce s-a accidentat în timpul unui antrenament, în timp ce juca pentru Utrecht, Mihai Neșu a rămas paralizat. Atât statul olandez cât și cel român i-au asigurat o pensie, dar diferența e uriașă.

3000 de euro olandezii, 100 de euro românii

În timp ce din Olanda Mihai Neșu încasează lunar o sumă considerabilă, respectiv 3000 de euro, statul român îi asigură o pensie de… 100 de euro. La care se adaugă încă 300 de euro, pensia de însoțitor. Tristețea lui Mihai e a multor altor persoane cu dizabilități care, din nefericire, abia reușesc să trăiască de la o zi la alta. În timp ce autoritățile ridică din umeri.

“Trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să nu mă afecteze”

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis că pot să rezist să fiu bine la mine în țară. Trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască. Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le e de greu părinților lor să-i ajute și să le ofere toate condițiile.

“Ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”

Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poți să nu le sesisezi. Au escare și nu știu să le trateze, n-au bani de bandaje…

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului. În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”, a adăugat Neșu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre