Simona Ionescu / Redactor Șef

Mini pizza, perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie

Mini pizza, perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie
Dacă în mod normal o pizza are aceleași ingrediente pe toată suprafața, aceste mini pizza le puteți face diferite, combinând câte 2-3 topping-uri. Sunt perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie sau atunci când aveți musafiri.

Mini pizza sunt o soluție perfectă când aveți musafiri, la petrecerile pentru copii, sau în zilele plăcute în familie.

Mini pizza, rețeta

Nu este greu să prepare mini pizza, ba este și plăcut pentru că poți să te joci cum vrei când pui topping-ul.

Blat pentru mini pizza

Puteți folosi aluat pentru pizza cumpărat sau îl puteți face în casă. Indiferent ce topping-uri ați alege pentru pizza, un lucru e sigur: dacă blatul nu este de calitate, rezultatul final va fi unul nereușit.

Ingrediente

  • 250 ml apă călduță
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 500 g făină
  • 50 ml ulei de măsline.

Mod de preparare

  • Puneți făina într-un bol și faceți o gaură în mijloc. Turnați acolo apa călduță, drojdia și zahărul, amestecați cu puțină făină și lăsați câteva minute.
  • Apoi puteți adăuga sarea și uleiul de măsline și să amestecați cu o lingură de lemn. După ce făina este aproape încorporată, puteți începe să frământați cu mâna.
  • Mai adăugați puțină făină, dacă vi se pare că aluatul este prea lipicios. Atenție: coca nu trebuie să fie fermă și ”înecată” în făină, pentru că nu va mai crește și nu va fi aerată.
  • Scoateți aluatul pe un blat de lucru și continuați să frământați, cu podul palmei, timp de 10 minute. Veți ști că e gata când aluatul nu se mai lipește de mâini.
  • Puneți coca într-un bol uns cu puțin ulei de măsline, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să crească 30 de minute.
  • Din aceste cantități vă vor ieși 2 blaturi de pizza, în funcție de cât de gros vă place să fie blatul și cât de mare este tava.
  • Aluatul de pizza poate fi păstrat la congelator, pentru câteva zile.

Ingrediente

  • un aluat de foietaj (de 275 grame)

Ingrediente pentru topping

  • 2-3 linguri de suc de roșii
  • 50 grame de suncă tăiată cuburi
  • 20-30 grame de cașcaval ras
  • salam
  • măsline
  • ciuperci
  • ardei
  • porumb
  • bacon
  • chorizo.

Mod de preparare

  • Întindeți aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui bol mic sau al unei căni, decupați bucăți rotunde de aluat și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Frământați din nou aluatul rămas și repetați procedura până când terminați aluatul. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  • Amestecați sosul de roșii cu oregano și ungeți fiecare mini pizza cu acest sos. Presărați mozarella rasă peste fiecare mini pizza.
  • Mai departe tot ce aveți de făcut este să puneți topping-urile preferate pe mini pizza. Salam, bacon, piept de pui, ardei, ciuperci, măsline, porumb, orice vă place și aveți prin frigider.
  • Combinați ingredientele câte 2-3 astfel încât să aveți cât mai multe sortimente de mini pizza.
  • Dați tava la cuptor pentru 8-10 minute, la foc mare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre