Mini prăjituri cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă

Mini prăjituri cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă
Cine n-a încercat acasă Rețeta clasică de Pavlova, din teama de a nu-i reuși, poate este timpul să să testeze mai întâi o Rețetă de Mini Pavlova. Sunt mai micuțe și se coc mai repede, așa încât posibilitatea să crape este mai mică, deci reușita este sigură.

Sunt delicate și aspectuoase, aceste Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă și vor avea mare succes, așa porționate, mai ales atunci când aveți invitați.

Ingrediente pentru Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă:

Pentru bezele: 5 albușuri de ouă medii

300 gr zahăr pudră

puțină lavandă uscată

1 praf de sare

Pentru decor: 600 gr frișcă

800 gr zmeură

150 gr zahăr

50 g migdale

trufe de ciocolată

flori de lavandă

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru a prepara mini pavlova, se mixează albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până se obține o bezea fermă. Se presară și câteva flori de lavandă uscare și transformate în pudră, dar cu mare grijă la cantitate, pentru că sunt puternic parfumate. Cu ajutorul unui săculeț de posh, sau cu un clește de înghețată se întind rotocoale din bezea, într-o tavă tapetată cu hâtie de copt. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil la 150 de grade și se coc rondelele de mini pavlova pentru 12-15 minute, cu ventilația pornită.

Din zmeură și zahăr, se prepară un topping, pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă cu o parte din frișcă și se mai adaugă și bucăți de zmeură. Cu acest amestec se vor decora mini pavlova, iar deasupra se decorează cu frișcă bătută și cu fulgi de migdale, trufe de ciocolată, frunze de mentă și zmeură, pentru un plus de gust și diversitate.

Sursa: Chefi la cuțite