Sunt delicate și aspectuoase, aceste Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă și vor avea mare succes, așa porționate, mai ales atunci când aveți invitați.
Ingrediente pentru Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă:
Pentru bezele: 5 albușuri de ouă medii
300 gr zahăr pudră
puțină lavandă uscată
1 praf de sare
Pentru decor: 600 gr frișcă
800 gr zmeură
150 gr zahăr
50 g migdale
trufe de ciocolată
flori de lavandă
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru a prepara mini pavlova, se mixează albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până se obține o bezea fermă. Se presară și câteva flori de lavandă uscare și transformate în pudră, dar cu mare grijă la cantitate, pentru că sunt puternic parfumate. Cu ajutorul unui săculeț de posh, sau cu un clește de înghețată se întind rotocoale din bezea, într-o tavă tapetată cu hâtie de copt. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil la 150 de grade și se coc rondelele de mini pavlova pentru 12-15 minute, cu ventilația pornită.
Din zmeură și zahăr, se prepară un topping, pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă cu o parte din frișcă și se mai adaugă și bucăți de zmeură. Cu acest amestec se vor decora mini pavlova, iar deasupra se decorează cu frișcă bătută și cu fulgi de migdale, trufe de ciocolată, frunze de mentă și zmeură, pentru un plus de gust și diversitate.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook