Ministrul educației s-a ținut de cuvânt. Vacanța nu se prelungește. Elevii încep școala pe 8 noiembrie

Ministrul educației s-a ținut de cuvânt. Vacanța nu se prelungește. Elevii încep școala pe 8 noiembrie
Chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este îngrijorător, ministrul educației nu mai acceptă vacanță pentru elevi. Drept urmare, școala reîncepe pe 8 noiembrie.

Elevii sunt obligați să înceapă cursurile pe 8 noiembrie. Este decizia ministrului educației. Abia vineri, pe 5 noiembrie, se vor afla mai multe detalii.

Ministrul educației s-a ținut de cuvânt. Vacanța nu se prelungește. Elevii încep școala pe 8 noiembrie

Vacanța elevilor nu va mai fi prelungită, iar școala va reîncepe din 8 noiembrie. Acesta a fost anunțul făcut de Sorin Câmpeanu, ministrul educației într-o conferință de presă. După ce scenariu, încă nu se știe, pentru că toate detaliile urmează să se afle abia pe data de 5 noiembrie.

„Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. (…) Ministerul Educației va rămâne consecvent principiului că școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care măsurile de protecție pot fi asigurate.

Este un principiu de bază, nu voi abdica. Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care dacă în jumătate de țară avem o rată scăzută, fără cazuri în școli, să nu poată funcționa fără prezență fizică. Nu se va ajunge în această situație”, a afirmat acesta.

S-a redus numărul tezelor

În toată această nebunie, există și un lucru bun. S-a redus și numărul de teze, dar și numărul de note de care elevii au nevoie pentru a le fi încheiate mediile. „Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei de la Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa a VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze.

Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei”, a precizat Sorin Cîmpeanu. Elevii care sunt bolnavi și nu vor putea veni la școală pentru a susține teza, o pot da chiar și în semestrul următor.

Sursă foto: basilica, edupedu