Ministrul Sănătății cere o anchetă în cazul dezinsecției cu substanțe toxice de la cofetăria din Timișoara

Ministrul Sănătății cere o anchetă în cazul dezinsecției cu substanțe toxice de la cofetăria din Timișoara
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, marți seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de deratizare.

Ministrul Sănătății cere o anchetă în cazul dezinsecției cu substanțe toxice de la cofetăria din Timișoara. Cele 70 de persoane din Timişoara, evacuate, marţi seara, din blocul în care s-a făcut dezinsecţie, fiind detectate substanţe periculoase, pot reveni în siguranţă în locuinţele lor, miercuri, potrivit ISU Timiş.

„În jurul orei 6,00, au fost reluate operaţiunile de detecţie monitorizare CBRN la imobilul din Calea Şagului, atât în scara blocului cât şi în spaţiul comercial. Nu au mai fost detectate substanţe toxice în aer. Astfel, începând cu ora 7,00, locatarii se pot întoarce în siguranţă în locuinţe.  Avem recomandarea de a ventila spaţiile”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Un număr de 70 de persoane dintr-un bloc din Timişoara, dintre care 12 minori, au fost evacuate, marţi seara, de echipaje ale ISU Timiş. S-a întâmplat după ce în imobil a fost sesizat un miros înţepător de substanțe chimice. În decursul serii, în spaţiul unei cofetării aflate la parterul blocului a avut loc o acțiune de dezinsecție și deratizare.

Ministrul Sănătății cere o anchetă

În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. Conform autorităților, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. Persoanele evacuate din scara afectată au fost relocate. S-au folosit trei microbuze.

De urgență,  ministrul Sănătății a dispus verificări. „Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, marți seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce, la cofetăria de la subsolul blocului, a avut loc o acțiune de deratizare”, a informat Ministerul Sănătății.

Horoscop Minerva – 24 februarie. Pericol de foc și de revolte