Mirela Vaida față în față cu una din agresoare. „Asistenta” atacatoarei cu bolovanul i-a spus cum voiau să o rănească

 Mirela Vaida față în față cu una din agresoare. „Asistenta” atacatoarei cu bolovanul i-a spus cum voiau să o rănească
Mirela Vaida a ajuns faţă în faţă şi a vorbit aproape un sfert de emisiune cu Lămâia, femeia care a însoţit-o pe Adriana, cea care, în urmă cu trei săptămâni, a atacat-o pe prezentatoarea emisiunii în platou cu un bolovan. „Asistenta” atacatoarei a recunoscut ce vor să-i facă.

Au fost momente extreme la Acces Direct, a ajuns Mirela Vaida față în față cu una din agresoare. Vedeta TV cere din nou ajutorul procurorilor, pentru că persoanele care își doresc să o sperie și chiar să o rănească par de neoprit. După trei săptămâni de la atacul care a avut loc în direct, lucrurile păreau că reintraseră în normal. Adriana, femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida se află în continuare internată la Spitalul Obregia, sub cheie.

Dar ieri dimineaţă însă, agitaţia s-a pornit din nou. Lămâia, femeia care se vede pe camerele de supraveghere că a însoţit-o pe Adriana şi care i-a şi arătat pe unde să intre ca să poată ajunge direct în platou fără nicio problemă, a apărut în preajma studioului. Toată lumea o ştia la Iaşi, internată la Socola.

Imediat, unul dintre reporterii de la „Acces direct” a ieşit cu o cameră şi i-a luat un fel de interviu. Femeia părea incoerentă. Dar o incoerenţă care părea studiată, pentru a nu dezvălui nimic. Cu o viclenie pe care un om cu dizabilităţi psihice nu o are, Lămâia a ocolit toate răspunsurile la întrebările pe care i le punea reporterul, răspunsuri care ar fi putut lămuri cât de cât evenimentul din urmă cu trei săptămâni.

De reţinut însă faptul că în interviul dezlânat, Lămâia a recunoscut, fără să vrea, că ştie foarte bine topografia locului unde se află studioul. Dar când s-a văzut încolţită de întrebări, de unde ştie despre intrarea pe care numai angajaţii o cunoşteau, a minţit. A spus că în câteva nopţi a dormit pe banca de lângă acea intrare, scrie Evenimentul Zilei. Or pe banca aceea ies la fumat cameramanii și ceilalţi oameni din platorul altor emisiuni, care au loc noaptea.

„Asistenta” atacatoarei cu bolovanul a recunoscut ce voiau să-i facă

De asemenea, a recunoscut că a vorbit cu cineva la telefon în intervalul de timp în care a avut loc pregătirea atacului, adică dezbrăcarea Adrianei, înarmarea ei cu bolovanii, pătrunderea în studio, după care a rămas în faţă, până când a văzut clar pe cine scoate Salvarea şi Poliţia, chemate de urgenţă la faţa locului.

La sfârşitul discuţiei cu reporterul, femeia a amenințat că vrea să-i rupă picioarele Mirelei Vaida. Și că vrea ceilalţi oameni de la platou. A mai afirmat că nici Adriana, atacatoarea, nu a vrut să o omoare pe Mirela Vaida, ci bolovanul i-a ţintit picioarele, pentru că, la fel, voia să o schilodească.

Ce crede avocatul Mirelei Vaida

„Uite, au trecut trei săptămâni şi începusem să-mi văd şi eu de viaţa normală. Să uit. Şi acum… Astăzi aveam şi un concert on line. Mai sunt eu bună de ceva?”, a spus Mirela Vaida.  Avocatul Mirelei, maestrul Aurel Moldovan a dat amănunte din desfăşurarea anchetei.

Începe să se contureze din ce în ce mai tare faptul că cele două femei au fost manipulate de cineva. Înainte de atac, Adriana a primit un telefon de la cineva necunoscut, care a îndemnat-o să meargă la „ceilalţi oameni de la platou” şi să-i ceară Mirelei Vaida banii care i se cuvin ei. 350 de milioane vechi.Adriana a afirmat în faţa anchetatorilor că ştie că s-a făcut un teledon pentru ea, în care s-a strâns această sumă, dar care i-a fost furată de prezentatoare, care şi-a cumpărat pe ei o maşină electrică.

Mirela Vaida, față în față cu Lămâia, una din agresoare

Mirela Vaida a cerut să se ia pauză publicitară şi a decis să meargă să vorbească faţă în faţă cu Lămâia. S-a băgat publicitate şi s-au făcut pregătirile pentru transmisia de afară. Și s-au luat măsuri suplimentare de protecţie. Însoţită de Aurel Moldovan şi gărzi de corp, Mirela Vaida a mers şi a vorbit mai bine de zece minute cu Lămâia. Care nu mai era agresivă. Ba chiar i-a cerut iertare Mirelei.

Întrebată cum de este din nou în Bucureşti, Lămâia a scos un bilet de ieşire din spital. Externată de la Socola, a revenit la Bucureşti. A fost anunţată Poliţia, care a sosit imediat la faţa locului.

Întrebări neelucidate

Încă nu se știe cu cine a vorbit încontinuu Lămâia la telefon, înaintea, în timpul şi după atac, până ce a văzut că salvarea pleacă goală şi prietena ei este scoasă de poliţie. Avocatul Aurel Moldovan spune că în dosar nu există nicio hârtie care să ateste că s-ar fi făcut vreo percheziţie electronică la telefonul Lămâiei, deşi pe imaginile de la camerele de supraveghere se vede clar cum vorbeşte tot timpul la telefon.

Marţi, când a fost descoperită în apropierea studioului, avea asupra ei telefonul cu bateria încărcată. Încărcat era, desigur, şi în ziua atacului. Ori, dacă doarme pe străzi, aşa cum pretinde, unde îşi încarcă în fiecare zi Lămâia telefonul?

Exclusiv. Smiley s-a apucat să ia lecții despre familie de la Pavel și Anca Bartoș