Cu o colecție de ceasuri considerată a fi în valoare de sute de mii de lire sterline, o viață în care a avut la dispoziție avioane private, care l-au transportat la petreceri peste tot de la St. Tropez la New York și, până de curând, posesorul unei cabane de schi de 17 milioane de euro în Alpi, stilul de viață extravagant al prințului Andrew ridica întrebări legate de proveniența banilor săi.
A trăit, de departe, cea mai luxoasă viață din rândul familiei regale. Și asta în contextul în care veniturile sale nu erau deloc așa de mari. Practic, prințul Andrew nu a câștigat nimic, el trăind din alocații.
Sursele oficiale citate de The Sun, arată că venitul oficial anual al prințului Andrew este considerat a fi doar 248.000 lire sterline, de la mama sa, regina. La care se adaugă o pensie regală din armată, de doar 20.000 de lire sterline. Cu această alocație menită să acopere costurile îndatoririlor sale, inclusiv cheltuielile cu personalul, e greu de crezut că își putea permite stilul de viață extravagant.
Se adâncește misterul banilor prințului Andrew
Restul bogăției private a lui Andrew rămâne – după cum a spus expertul regal David McClure – „învăluită în mister”, în contextul în care alocația regală și pensia apar ca singurele sale surse de venit oficiale, în ultimii 20 de ani.
Averea ascunsă aparent a prințului Andrew a revenit în lumina reflectoarelor, în timp ce se confruntă cu procesul intentat de victima sa, Virginia Giuffre.
Fițe de om bogat. Prințul Andrew călătorea cu pedichiuristul personal
Andrew are o colecție de ceasuri și mașini de lux, piese de la Cartier, și un ceas Patek Philippe, în valoare de aproape 150.000 de lire sterline. Este, de asemenea, cunoscut faptul că e pasionat de mașinile scumpe, deținând inclusiv un Bentley de 220.000 de lire sterline și un Rover de 20.000 de lire sterline.
Prințul Andrew a călătorit întotdeauna cu stil – inclusiv însoțit de propria saltea de masaj și având un pedichiurist personal precum și un valet „înarmat”cu o masă de călcat, la fiecare deplasare. De asemenea transporta cu el peste 300 de sticle de șampanie pentru prietenii săi, în timp ce el frecventa des cluburile de noapte exclusiviste.
Cât îl costă avocații pe prințul Andrew în procesul cu Virginia Giuffre
David McClure, a cărui carte a fost lansată în 2020 susține că „răspunsurile din spatele surselor averii lui Andrew sunt învăluite în mister”. Expertul Regal a spus că au fost ridicate întrebări despre bogăția lui Andrew „timp de cel puțin 15 până la 20 de ani”.
Acum întrebările sunt cu atât mai mult de actualitate, având în vedere plata avocaților scumpi care luptă împotriva cauzei sale juridice împotriva Virginiei Giuffre. Onorariul avocaților americani celebri angajați a fost estimat la 4,4 milioane de lire sterline. Bloomberg a relatat că echipa sa de avocați l-ar costa pe prinț până la 220.000 de lire sterline pe lună.
Cabana de schi elvețiană, scoasă la vânzare
Deși cheltuielile pot fi justificate de vânzarea recentă a cabanei sale de schi din Elveția, rămân totuși întrebări cu privire la sursa multor sume de bani. Cabana a fost plătită inițial printr-un credit cu ipotecă de 13 milioane de lire sterline, preluată de Andrew și fosta soție Sarah Ferguson, cu o promisiune de a achita 5 milioane de lire sterline în numerar.
Anterior, ducele și-a vândut Parcul Suninghill Home – un cadou de căsătorie primit de la mama sa, regina – pentru 15 milioane de lire sterline. Vânzarea a avut loc în 2007, banii obținuți dându-i prințului posibilitatea să-și finanțeze stilul de viață extravagant.
McClure a adăugat că, deși ducele își vinde cabana de schi pentru a acoperi o parte din cheltuielile sale actuale, este puțin probabil să obțină un câștig mai mare de 2-3 milioane de lire sterline din vânzare. În plus, e de reținut că în 2003, Andrew a cheltuit în jur de 7,5 milioane de lire sterline renovând proprietatea. Încă o dată, sursa acestor bani este, de asemenea, neclară.
Expert regal: prințul Andrew s-a „amestecat cu oameni bogați”
Expertul regal McClure a speculat că prințul Andrew s-a „amestecat cu oameni bogați”, în timp ce era ambasadorul comerțului din Marea Britanie. Iar acești bogați ai planetei ar fi putut să-l ajute să construiască un „portofoliu valoros de acțiuni”. „Nu aș fi surprins dacă unii dintre oamenii bogați pe care i-a întâlnit, cum ar fi Jeffrey Epstein, i-au dat sfaturi financiare utile”, i-a spus expertului regal fostul ministru Norman Baker.
„Asta înseamnă că orice îndoială cu privire la datoriile sale financiare devin o chestiune de interes public”, a mai spus expertul regal citat de The Sun.
În ciuda tuturor discuțiilor, prințul Andrew rămâne bine conectat la familia regală din care face parte.
Sursa foto: The Sun, Daily Mail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook