Misterul împușcăturii de pe platoul de filmare se adâncește. Alec Baldwin este acționat în instanță

Misterul împușcăturii de pe platoul de filmare se adâncește. Alec Baldwin este acționat în instanță
Lucrurile încă nu au fost lămurite în cazul incidentului tragic produs pe platoul de filmare al westernului cu buget redus Rust, unde Alec Baldwin, protagonistul, a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine și  l-a rănit pe regizor. Chiar dacă actorul nu a fost pus sub acuzare de autorități, e acuzat de alții.

Amintim că protagonistul filmului, actorul Alec Baldwin, a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe Joel Souza pe 21 octombrie, după ce a tras, exersând o scenă, cu un revolver Colt. Când a primit arma, de la asistentul de regie, actorul a aflat că aceasta e „rece”. Asta însemna că în armă nu trebuiau să se afle gloanțe, nici măcar oarbe. Pe lângă faptul că pistolul conținea gloanțe oarbe, printre ele se strecurase și unul letal.

În cauză a fost deschisă o anchetă, iar detectivii au găsit o borsetă cu mai multe gloanțe letale pe platoul de filmare. Potrivit documentelor depuse în instanță, arma înmânată lui Baldwin a fost pregătită de armurierul Hannah Gutierrez-Reed și lăsată pe un cărucior.

Pistolul a fost luat apoi de Dave Halls, regizorul asistent al filmului, care i l-a înmânat actorului în interiorul unei biserici construite pe platoul de filmare, unde urma să se filmeze scena. Martorii au declarat că Halls a strigat „armă rece” înainte de a i-o înmâna ui Baldwin, pentru a semnala că aceasta nu era periculoasă, fără gloanțe, se mai arată în documentele anchetei.

Electricianul Serge Svetnoy a fotografiat înainte să o prindă în brațe pe Hutchins

Actorul a tras cu arma, glonțul lovind-o pe Hutchins și apoi pe regizorul Souza care stătea exact în spatele ei. Hutchins, care a fost lovită direct de glonț, a căzut în brațele electricianului-șef Serge Svetnoy, scrie Insider, cu sângele curgându-i din zona pieptului.

The Los Angeles Time a relatat că un operator de sunet a spus că își amintește ultimele cuvinte ale regizoarei de imagine: „Asta n-a fost bine… Asta n-a fost bine deloc”. Ea a fost preluată de o ambulanță, dar a murit  câteva ore mai târziu la Spitalul Universității New Mexico. Halyna Hutchins avea 42 de ani, și era considerată una dintre vedetele în ascensiune ale cinematografiei americane, mai scrie Insider.

Pe de altă parte, Serge Svetnoy a distribuit o fotografie dinaintea incidentului,  care, e de presuspus că a fost realizată chiar de el. Pe pagina sa de Facebook, el și-a însoțit imaginea cu următorul comentariu:

„Da, am stat umăr la umăr cu Halyna în timpul acestei lovituri fatale care i-a luat viața și l-a rănit pe regizorul Joel Souza (48 de ani). O țineam în brațe în timp ce ea era pe moarte. Sângele ei era pe mâinile mele. Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trecut eu, prin ceea ce au trecut soțul ei Matt Hutchins și fiul ei Andros. Și actorul Alec Baldwin, căruia i s-a dat o armă pe platoul de filmare. Trebuie să trăiască cu gândul că a luat viața unui om din cauza unor oameni neprofesioniști”.

Serge Svetnoy (Facebook)

Dacă în fotografie Serge Svetnoy este bărbatul din stânga, de lângă Alec Baldwin, nu se poate spune că el a stat „umăr lângă umăr” lângă victimă, și nici poza nu a fost făcută de el.  Dacă nu este el, înseamnă că a fost în spatele lui Halyna și a echipei de filmare și a făcut fotografia.

Sindicaliștii nemulțumiți, înlocuiți cu localnici

În timp ce ancheta avansează anevoios, lucrurile rămân tensionate pe platoul de filmare. Așa erau inclusiv în ziua tragicului accident. Mai mult de jumătate din echipa de filmare a părăsit platoul în semn de protest împotriva nerespectării condiţiilor de muncă şi a celor ce ţin de siguranţă.

Cu toții erau membri într-un sindicat. Operatorii de camere şi asistenţii lor erau nemulţumiţi de condiţiile din jurul filmului cu buget redus. Se plângeau de naveta pe care erau puși să o facă din orașul în care fuseseră cazați fiindcă era mai ieftin decât în Santa Fe. Erau nemulțumiți de turele lungi şi neplata salariilor la timp, dar și de faptul că securitatea lor nu este sigură.

Alec Baldwin este membru unui alt sindicat din cinematografie, dar și producătorul filmului Rust. Evident, cei nemulțumiți considerau că și lui i se datora situația deplorabilă din timpul filmărilor. Halyna Hutchins era și ea sindicalistă. Ea și Baldwin i-au susținut verbal pe protestatari, însă au rămas pe platou să-și continue filmările. În acest context, din lipsă de personal, și pentru a putea continua munca, anumiți martori care au spus Poliției că mulți sindicaliști plecați au fost înlocuiți de localnici.

Mai mult, cu câteva zile înainte, cel care îl dubla pe Alec Baldwin trăsese accidental, în cabina sa, cu un pistol despre care se afirmă acum că ar fi fost încărcat tot cu gloanțe letale. Nu în ultimul rând, în jurul tragediei, sunt surse care cred că la mijloc ar putea fi vorba și de o răzbunare legată de conflictul sindical.

Electricianul-șefal filmului Rust l-a dat în judecată pe Alec Baldwin

Electricianul-șef de pe platoul de filmare îi poartă sâmbetele protagonistului, astfel că Alec Baldwin a fost chemat în instanță de acesta. „Materiale rezultate în urma descărcării armei l-au lovit direct pe reclamant. (…) Glonțul l-a ratat la limită înainte să îi lovească pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și pe regizorul Joel Souza. Reclamantul spune acum că a suferit răni, inclusiv stres emoțional sever, ca urmare directă a acestui incident”, se afirmă în plângerea depusă de avocații lui Svetnoy, potrivit CNN.

Electricianul-șef de pe platoul de filmare al westernului „Rust” i-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin și alți membri cheie ai echipei de producție în urma împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins luna trecută, relatează Insider. El a publicat, pe pagina sa de Instagram, două clipuri în care vorbește despre cele întâmplate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serge Svetnoy (@serge.svetnoy)

Electricianul-șef al filmului Rust, Serge Svetnoy, susține că glonțul care a ucis-o pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza pe platoul de filmare „l-a ratat la limită”, relatează Insider. Acesta i-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin și alți membri cheie ai echipei de producție.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serge Svetnoy (@serge.svetnoy)

Sursa foto: Instagram