Misterul monoliților. De ce apar doar pe anumite continente

Misterul monoliților. De ce apar doar pe anumite continente
Au apărut teorii și grupuri care au revendicat „paternitatea” lor, dar misterul continuă să se adâncească. La trei săptămâni de la descoperirea primului monolit în deșertul american Utah, peste 20 de alte structuri metalice au apărut în lume. Inclusiv în România au fost filmate două. Anumite continente par a fi, însă, ocolite.

Niciun monolit nu a fost semnalat în Africa sau Asia. Și niciunul nu a apărut în Rusia. Dra nici în vreo fostă republică sovietică. Ultimul monolit a fost descoperit zilele trecute în orașul Savonlinna din estul Finlandei, potrivit USA Today. Acesta a apărut pe 10 decembrie pe o colină cu vedere asupra castelului Olavinlinna. Ca și în celelalte cazuri semnalate în lume, nimeni nu știe cum a fost plasat obiectul de metal acolo.

În total, până acum au fost semnați 22 de monoliți. Deși primul a fost văzut în America, cele mai numeroase construcții se găsesc pe continentul european.

Când a apărut primul monolit

În data de 18 noiembrie a fost descoperit primul monolit metalic în deșertul american Utah. Ofițerii biroului aviatic al Departamentului de Siguranță Publică din Utah se aflau la bordul unui elicopter, într-o cursă pentru monitorizarea muflonilor,  în momentul în care au observat obiectul.

Deși nu au dat locația, aceasta a fost descoperită de americani care, profitând de Ziua Recunoștinței s-au grăbit să facă excursii în zonă. Oamenii au început să dezbată dacă obiectul ar fi fost montat acolo de extratereștri, iar ulterior, grupuri artistice au susținut că realizează obiectele ( după ce au apărut mai multe). În noaptea de 27 noiembrie monolitul a dispărut, apărând însă imagini cu bărbați care l-au demontat și îl care cu roaba.

„Invazie” de monoliți, după 10 zile

La 10 zile distanță, în data de 28 noiembrie, a fost descoperit cel de-al doilea monolit, în România. Obiectul metalic a fost găsit pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamț și era acoperit de semne circulare de forma literelor „e” de mână, care păreau făcute cu flexul. În plus, muchiile obiectului păreau sudate în puncte. Obiectul a dispărut de Ziua Națională a României.

Peste încă o zi, pe 2 decembrie, un alt monolit a fost descoperit în Atascadero, California. Acesta a dispărut după o zi, iar în locul lui a apărut o cruce.

Pe 3 decembrie – alt obiect metalic, de dimensiuni mai mici, a fost descoperit în Fayetteville, Carolina de Nord. În data de 5 decembrie un grup de patru tineri primesc credit pentru ridicarea monolitului din Atascadero. Aceasta a fost prima dată când cineva se face responsabil pentru obiectele misterioase.

Cei patru s-au filmat în timp ce au demontat structura metalică, postând imaginile pe internet.  În aceeași zi un alt monolit își face apariția în Parcul Joshua Tree din California. După o zi, un nou monolit apare în Santa Clarita, California și dispare la fel de repede precum a apărut, în aceeași zi.

În data de 7 decembrie două structuri metalice au fost descoperite, una pe insula Wight din Marea Britanie, iar cealaltă în Pădurea Los Padres din California. Între timp a mai apărut un monolit în zona rurală din Columbia, de această dată de culoare aurie.

Pe 8 decembrie apare al doilea monolit din România, pe plaja de la Vadu. În aceeași zi a fost descoperit un monolit metalic în El Paso, Texas, care a dispărut în aceeași zi, iar pe 10 decembrie a fost semnalat ultimul monolit, în Savonlinna din estul Finlandei.

Obiectele misterioase „ocolesc” anumite continente

Monoliții apar doar pe două continente. Sunt 8 în SUA și 1 în Columbia, restul, până la 22 găsindu-se în Europa, după cum urmează: Marea Britanie, Olanda, România, Polonia, Franța, Spania și Finlanda.

Misterioasele obiecte metalice au devenit un subiect de interes în toată lumea. Potrivt The Guardian, asistăm la o farsă planetară: „Cu siguranță, (monoliții – n.r.) sunt o diversiune globală la finele unui an mizerabil. Dar, ca și cu aparițiile lui Banksy, toți suntem parte a glumei. Există chiar speculații că Banksy se află în spatele monoliților”. Teoria e cu atât mai credibilă cu cât o asociație denumită The Most Famous Artist oferă la vânzare replici ale structurilor la prețul de 45.000 de dolari.

Monoliții nu sunt identici, dar seamănă

Ceea ce e cert e că toate aceste structuri seamănă însă între ele: sunt prisme triunghiulare metalice, de diverse dimensiuni, în general de 3,5 metri înălțime. Cu o singură excepție, sunt argintii. Un monolit care a apărut într-o zonă rurală din Columbia e auriu.

Ar mai fi de amintit și primul monolit semnalat în România, pe platoul Bâtca Doamnei, care avea pe fațete „modele”, din vârf până la bază. În rest, monoliții par doar strălucitori. Cu toții sunt însă goi pe dinăuntru, după cum dovedesc înregistrările în care autorii lovesc ciudatele obiecte.

Sursa foto: Instagram

Bărbații din familia lui dispar unul după altul. Cezar Ouatu e copleșit de marea pierdere de azi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp