Moartea misterioasă a unei femei, ofițer al Armatei ruse. A fost găsită căzută la pământ lângă un bloc

Moartea misterioasă a unei femei, ofițer al Armatei ruse. A fost găsită căzută la pământ lângă un bloc
Agențiile de presă din toată lumea au transmis informația că s-a mai produs o moarte suspectă în rândul oamenilor cu funcții din aparatul militar al Rusiei. De data aceasta e vorba de o femeie. Moscova a anunțat că Parchetul a deschis o anchetă, ca de obicei.

De la începutul anului 2022, când a fost declanşat războiul Rusia- Ucraina, au avut loc mai multe decese în circumstanţe suspecte ale unor ruși, atât din rândul ofițerilor cu grade mari, cât și din mediul de afaceri. Afaceriști importanţi din industria petrolului şi a gazelor naturale până la membri ai familiilor acestora au fost găsiți morți. Atât în Rusia, cât și în alte țări. Una din ipotezele vehiculate de analişti ruşi independenţi, care s-au refugiat în străinătate după declanşarea invaziei, este că aceste decese ar avea legătură cu fluxurile financiare ale Kremlinului şi transferul de fonduri în afara ţării.

De data aceasta, este vorba de o femeie, înalt oficial din Ministerul rus al Apărării. Cadavrul ei a fost găsit în faţa blocului în care locuia la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, după ce ar fi căzut de la fereastră, a anunţat joi publicaţia locală Fontanka, citată de Agerpres.

Poliţia a informat că femeia decedată a fost indentificat ca fiind Marinei Iankina, şefa Departamentului financiar din cadrul Districtului militar Vest.

Femeia se pare că a căzut de la etajul 16 al blocului

Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General rus a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele morţii Marinei Iankina, în vârstă de 58 de ani.

Poliţia a găsit documente şi obiecte personale care i-ar fi aparţinut acesteia pe balconul de la etajul al 16-lea al blocului, notează Fontanka, care nu precizează dacă victima locuia la acest etaj.

Una dintre versiunile care sunt luate în considerare este că aceasta „şi-ar fi putut lua singură viaţa”, indică acelaşi portal informaţional din Sankt-Petersburg.

Serviciul de presă al Districtului militar Vest a confirmat pentru presă că femeia era angajata lor, dar a refuzat să comenteze mai multe despre incident.

Înainte de a lucra în sectorul apărării, Iankina a ocupat funcţii în cadrul Serviciului federal fiscal şi a fost, la un moment dat, vicepreşedinte al Comitetului pe probleme funciare din Sankt Petersburg.

Deşi aceste decese nu au fost niciodată legate oficial de invazia în Ucraina, au început să circule pagini, inclusiv pe Wikipedia, despre „moartea suspectă a unor oameni de afaceri ruşi”, inclusiv liste cu până la 29 de nume de persoane decedate în condiţii suspecte până în prezent.

Foto: Marinei Iankina/stiri.md

Recomandarile noastre