Moda noului sezon, din materiale reciclate

Moda noului sezon, din materiale reciclate
Septembrie e luna în care se lansează noile colecții, iar unul din brandurile accesibile și interesante are o propunere inedită: haine din materiale reciclate. Acesta explorează mediul înconjurător, folosește tehnologia și regândește originea materialelor.

Plasticului din oceane îi este dat un nou scop, sticlele și plasele de pescuit sunt transformate în materiale și asociate cu fibre organice din hârtie, limitele procesului de fabricație sunt împinse spre noi inovații de COS. Cromatica sezonului prezintă un mix de culori neutre. Cremul, bejul și nuanțe de gri construiesc fundația colecției, contrastate de albastru electric, portocaliu, roz liliac și verde pin.

Ce se poartă

Pentru secțiunea de femei, inspirațiile sezonului se traduc în croiuri fluide, costume clasice și fuste drapate organic. Zonei gâtului și a umerilor le sunt oferite asimetrii care creează forme neașteptate.

Inovația este realizată prin materiale sensibile la temperatură, care dezvoltă tipare abstracte când sunt purtate la temperaturi scăzute.


Ronaldo și Georgina, ultimele poze din cea mai fierbinte vacanță

Kendall Jenner are o dublură! Cine este fata care seamănă izbitor cu supermodelul


Hainele pentru bărbați, aduc în prim plan piesele tradiționale și contemporane îmbinate în clasicul tricou alb. Vedeta colecției e un tricou transparent din nylon reciclat într-un portocaliu aprins.

Combinație inovatoare de materiale

Tot pentru această colecție s-a realizat o haină din lână și nylon reciclate care se așează ușor pe corp, în timp ce buzunarele oferă factor funcțional. Tot aici, regăsim un sweatshirt din piele în culoarea liliacului și o haină de lână oversized.  Se vor purta pantaloni raiați care au un aer atletic prin adăugarea de șireturi.

Colecția este completată de o serie de accesorii neașteptate. Tehnicile de împăturire fără pierderi de material sunt aplicate genților versatile realizate din piele, pe când alte accesorii din piele sunt finisate cu sfoară reciclată.

Nylon-ul reciclat este folosit și aici pentru a crea genți ușoare cu un design curat și minimal. Iar clasicele cizme sunt realizate din piele fără urme de metal în compoziție în timp ce bijuteriile sunt din argint și cuarț reciclate.

Sursa foto: Instagram / COS

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp