Revolta hotelierilor. “Ludovic Orban nu ştie să facă nimic. În viaţa lui n-a dat un salariu“

Revolta hotelierilor. “Ludovic Orban nu ştie să facă nimic. În viaţa lui n-a dat un salariu“
Oamenii de afaceri din cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) s-au dezlănțuit la adresa Guvernului Orban, după ce premierul a anunțat că restaurantele prezintă un risc epidemiologic crescut pentru a fi deschise pe data de 15 iunie

Într-o conferință de presă susținută la Hotelul Majestic din Jupiter, de miercuri, 11 iunie, Mohammad Murad, președintele FPTR, a făcut o serie acuzații la adresa unor membrii ai Guvernului care, susține omul de afaceri, amână redeschiderea unităților de alimentație pentru o dată ulterioară, cel mai probabil 1 iulie, scrie dobrogealive.com.

Mohammad Murad: „Hotelierii vor da faliment”

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susţine că 70% dintre hotelierii şi restaurantele de pe litoral vor da faliment dacă acestea nu vor putea primi clienţi din data de 15 iunie. Peste 500.000 de persoane au achiziţionat, începând cu această dată, vacanţe în România ce includ servicii de cazare cu masă.

“Ce le spunem? Ne vom trezi cu mii de procese din partea turiştilor care au cumpărat pachete de la noi”, a afirmat Mohmmad Murad.

Totodată, patronatele ameninţă că vor da în judecată Guvernul României dacă restaurantele rămân închise.

Iniţial, vorbeau despre subminarea economiei naţionale, dar în conferinţa de presă de joi, 11 iunie, oamenii de afaceri au spus că acuzaţiile vor fi formulate de avocaţi specializaţi în procese cu statul român. Ei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că promisiunile făcute de premierul Ludovic Orban la o întâlnire din urmă cu două săptămâni nu au fost respectate. Una dintre aceste promisiuni fiind cea a deschiderii restaurantelor din incinta hotelurilor.

Mohammad Murad: “Ludovic Orban nu ştie să facă nimic”

“Vă spun informaţii din interiorul Guvernului: premierul şi ministrul Marcel Velea au fost de acord să deschidem. Dar Nelu Tătaru (ministrul sănătăţii) şi Raed Arafat nu. Şi nimeni nu se pune acum cu medicii. Le place să fie la comandă, dar nu vor câştiga nimic dacă amână deschiderea cu 2 săptămâni, decât dacă se inventează un vaccin între timp. Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am 10 meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier”, mai spune Mohammad Murad, citat de dobrogealive.com.

O altă ipoteză lansată de preşedintele FPTR este că lui Raed Arafat şi ministrului Tătaru le este frică să-şi asume responsabilitatea acestei decizii. „Să-mi spună Arafat sau Tătaru ce se va schimba între 15 iunie şi 1 iulie? Vine căldura, se inventează un vaccin, pleacă virusul? Sunt măsuri luate din orgoliu şi din frica de a-şi asuma o decizie. Domnule Arafat, aşteptaţi să dăm faliment?”, se întreabă Mohammad  Murad.

El a declarat în faţa jurnaliştilor că Guvernul aşteaptă ca oamenii de afaceri să deschidă tacit restaurantele, fără un acord oficial, iar statul se va preface că nu vede acest lucru.