Moment magic: 23 septembrie 2022, echinocțiul de toamnă. Ce tradiții și obiceiuri se respectă

Moment magic: 23 septembrie 2022, echinocțiul de toamnă. Ce tradiții și obiceiuri se respectă
Echinocțiul de toamnă 2022 are loc în acest an pe data de 23 septembrie la ora 4:04, ora României.

Odată cu echinocțiul de toamnă, nopțile vor fi mai lungi și zilele din ce în ce mai scurte.

23 septembrie 2022, echinocțiul de toamnă. Ce tradiții și obiceiuri se respectă

Potrivit tradiției populare, dacă în ziua echinocțiului de toamnă va fi soare, urmează un an secetos. Dacă, în schimb, va ploua, ne putem aștepta la un an ploios. Vremea posomorâtă anunță toamnă rea iar tunetele o toamnă lungă.

Prunele care se duc la sfințit vindecă rănile

O altă tradiție pe care o respectă gospodarii spune că prunele care vor fi duse la biserică pentru a fi sfințite se vor păstra pentru că ajută la vindecarea rănilor. De asemenea, gospodarii obișnuiesc să lase în pomi ultimele fructe, pentru a cinsti mama natură. În această zi se sărbătoresc recoltele și se crede că toate florile mor. În ziua de 23 septembrie, se vor bate nucii și se vor aduna merele și gutuile.

Cum ne afectează organismul

Echinocțiul de toamnă aduce cu sine și modificări ale organismului. Se poate instala somnolența în timpul zilei sau hipersomnia, iar acest lucru va dura destul de mult. Pentru că lumina este mult mai puțină, specialiștii spun că organismul secretă mai puțină serotonină, de aceea ne simțim mai obosiți. Cei care vor avea probleme cu astenia de toamnă vor trebui să apeleze la ajutorul unui specialist.

Se recomandă să dormiți la ora 22.00

Pentru a beneficia de un somn odihnitor, medicii spun că e indicat să nu stați în casă, ci să ieșiți la plimbare. De asemenea, pentru a avea un somn odihnitor, mergeți în pat cel târziu la ora 22.00.

De asemenea, specialiștii vă recomandă ca în ziua echinocțiului de toamnă să faceți un mic ritual de recunoștință. Aprindeți o lumânare și mulțumiți Divinității pentru ceea ce v-a oferit până în acest moment, rugându-l pe Dumnezeu să aibă grijă să aveți o viață frumoasă și prosperă.

Sursă foto: descoperă