Moneda a fost bătută la doar doi ani după moartea liderului roman și a obținut oferta record de 3,5 milioane de dolari la o licitație.

Moneda vândută este una dintre cele 3 care au supraviețuit

Licitația de la Londra, realizată de romii numismatici, s-a încheiat cu moneda de aur, bătută în 46 î.e.n. Aceasta poartă imaginea lui Marcus Junius Brutus, unul dintre liderii asasinării lui Cezar, precum și imaginea a două pumnale și cuvintele „Eid Mar”, care înseamnă ideile din martie, o referință la data uciderii din 15 martie.

Se știe că există aproape 100 de monede similare bătute în argint, dar cea care s-a vândut cu 3,5 milioane de dolari la licitația de la sfârșitul lunii octombrie este una dintre cele trei care au supraviețuit, care au fost bătute în aur.

A fost cumpărată de un colecționar anonim

Moneda a fost cumpărată de un colecționar anonim, conform spuselor casei de licitații. Licitatorul a declarat că vânzarea a marcat un nou record mondial pentru cea mai scumpă monedă vândută vreodată.

Deținătorul precedent al recordului a fost un stater de aur antic din Grecia, care s-a vândut cu 3,25 milioane de dolari în 2012. Recordul anterior pentru cea mai scumpă monedă romană a fost un sestertius de bronz al împăratului Hadrian, care s-a vândut pentru suma de 2,5 milioane de dolari, în 2008.

Cum l-a surprins Naomi pe Florin Ristei. E numai bună de măritat!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri