Monica Pop, profesor universitar, cenzurată de TVR. „Umilință fără margini! Doamna Almășan mi-a comunicat că a fost chemată de conducere”

Monica Pop, profesor universitar, cenzurată de TVR. „Umilință fără margini! Doamna Almășan mi-a comunicat că a fost chemată de conducere”
Scandal uriaș la Televiziunea Română. Medicul Monica Pop a transmis o scrisoare către conducerea TVR în care face dezvăluiri tulburătoare. În poveste este implicată și Marina Almășan!

Scandal uriaș în TVR! Potrivit situației descrise într-o scrisoare transmisă de doctorul Monica Pop, publicată de EVZ.ro, conducerea TVR a cenzurat-o fără motiv pe specialista în probleme medicale.

Gestul nu este unul singular, de-a lungul timpului existând mai multe acuzații de cenzură la adresa postului și conducerii. Despe unul dintre acestea a scris infoactual.ro, AICI!

Dr. Monica Pop: Doamna Almășan, foarte jenată, mi-a comunicat că a fost chemată la „conducere”

„Către TVR
In atentia domnului CRISTIAN GODINAC, Presedintele MediaSind

Domnule Președinte
Sînt Prof. Dr. Monica Pop, medic oftalmolog, 25 de ani la conducerea Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din Bucuresti, 8 ani prorector al Universității de Medicină si Farmacie din Bucuresti, in prezent Sef sectie la acelasi spital. Cu un prestigiu profesional si moral cunoscut.
Doresc sa va aduc la cunostință un fapt reprobabil si foarte umilitor, pe care eu si toti cei care au aflat îl consideră un mare abuz de putere si un act nepermis si incredibil de CENZURĂ, dupa cite stiu fapt fara precedent in media post-revolutionară.
Inca din luna august a.c am discutat si acceptat propunerea doamnei Marina Almășan de a fi presedinta juriului in emisiunea RIVALII. Am discutat amanunte, am trimis datele pt contract am perfectat detaliile, urmînd ca in ziua de marti, 4.10.2022 la ora 12,30 sa fiu prezentă la TVR pentru inceperea filmărilor, lucru pe care l-am confirmat luni telefonic.


In dupa-amiaza aceleiasi zile m-a sunat ,consternată, doamna Almășan care, foarte jenată , mi-a comunicat că a fost chemată la „conducere” si i s-a spus că eu nu sint dorită si că nu mai trebuie sa fac parte din acest juriu. Repet, domnule Presedinte, LUNI IN PREZIUA INCEPERII FILMARILOR. Incredibil si foarte umilitor pentru mine! Nu înteleg care ar putea fi nici fondul acestui gest si nici motivul anuntului tardiv, cind totul era deja pregatit. Nu am facut niciodata fapte reprobabile! Am fost invitată la mai toate posturile de televiziune dar nu s-a mai intîmplat niciodata asa ceva si nici nu am crezut ca se poate intîmpla tocmai in postul national de televiziune, platit din banii noștri, ai românilor. Am participat cu succes la multe emisiuni in TVR si nu am crezut ca mai există oameni in conducere care pot e exercita un asemenea grad injositor de cenzură ,dusă la extrem!

Nu am mai auzit ca vreodată, producatorului sa-i fie interzis invitatul pe care si-l doreste la niciun post tv, inclusiv la cele private.

Mentionez ca nu fac politică de niciun fel, ca nu fac parte din niciun partid politic, ca sint in activitate după 5 operatii de cancer si ca am ajutat pe oricine am avut vreodată posibilitatea, inclusiv din Tvr ,salariati si conducere, cum era si normal sa faca un medic. Nu am facut niciodata fapte reprobabile.

Ceea ce mi s-a intîmplat la TVR este o mare nedreptate, o umilință fara margini și un act abuziv de cenzură care scade foarte mult prestigiul, credibilitatea si demnitatea acestei importante Institutii de interes national!

As dori sa afle toată media si toți românii de acest gest de cenzură abuziv si incalificabil al conducerii TVR, CNA , Consiliul Europei si orice for pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai poată intimpla niciodata si sa nu mai auzim niciodată de persoane care ” taie si spînzură” dupa bunul lor plac intr-o institutie a statului, in secolul 21. Si, desigur, persoana ( persoanele) vinovate de acest gest fara precedent, sa fie inlaturate definitiv din conducere si trase la raspundere pentru faptele lor! Iar institutia sa ceara scuze unui om pe care l-a nedreptatit, umilit grav si prejudiciat moral! Nu as fi dorit niciodata ca TVR sa aiba o conducere capabilă să-i scadă cu bună stiința prestigiul prin asemenea gesturi injosotoare si reprobabile!

Cu multumiri deosebite
Prof. Dr. Monica Pop”, a scris medicul.