Monica Pop, operată. Cancerul a recidivat

Monica Pop, operată. Cancerul a recidivat
Celebrul medic Monica Pop trece prin cele mai cumplite momente. S-a luptat, de ani de zile, cu cancerul, iar acum trebuie să o ia de la capăt. Monica Pop a luptat cu această boală cumplită ani la rând și l - a învins de patru ori. Acum, celebrul medic, a ajuns din nou pe masa de operație.

Monica Pop a dezvăluit ce s-a întâmplat, pe pagina ei de Facebook. Cancerul a recidivat în cazul medicului Monica Pop. Aceasta a fost nevoită să se opereze pentru a cincea oară de cancer, în urmă cu puțin timp. Chiar ea a fost cea care a făcut anunțul, ieri, cu ocazia de zilei sale de naștere. Dr. Monica Pop a povestit prin ce a fost nevoită să treacă, din cauza cancerului. Dar, așa cum mărturisește, are aliați de nădejde, medici profesioniști care știu exact cum să intervină.

„Boala a mușcat din nou! Dar are dușmani puternici în medicii români! Și în mine! A ap ă rut iar ceva… Șoc! După ani! Sub tratament! Colega mea doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, dup ă mine cel mai bun și mai competent medic onco-radio terapeut, a decis clar ș i sec: Operație! ◆ A 5-a!!!!! Și îi mulțumesc din toată inima! Știu cât stres e în sufletul unui asemenea medic în astfel de situații! E greu!

A ținut legătura tot timpul cu dl Profesor Irinel Popescu! Îi mulțumesc mult și doamnei Doctor Ionela Bîzu, medic oncolog! Am ales, cu inima strânsă de ce mă aștepta din nou, INSTITUTUL CLINIC FUNDENI.Nu am mai fost decât o singură dată acolo pt câteva ore. Nu știam mare lucru. Dar am ales așa pentru mâinile măiastre ale Prof. Dr Irinel Popescu pentru performanțele sale chirurgicale uriașe și pt aparatura de înaltă clasă de care știam că dispune! Alegerea mea a fost excelentă, mult peste așteptări! ”, a scris dr. Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Dr. Monica Pop are parte de  un super-specialist în onco-radioterapie

Monica Pop a dezvăluit și cum a decurs intervenția. „ Domnul Profesor, împreună cu domnul Dr. Grigorie m-au operat marțea trecută, imediat după internare; 4 ore! Au eliminat tot răul, care nu era f mare dar era f mare pericol de extindere! Greu de operat, greu de ajuns în zona respectivă, după alte 4 operații! Nu și pentru asemenea mâini de chirurgi de cea mai înaltă clasă, de renume și cu performanțe de excepție! Cuvinte de mulțumire?! Vocabularul e mult prea sărac!

Venerație, prețuire, sentimente adânci și adevărate! Nu mai spun ce a urmat dpdv chirurgical : vizită de 2 ori pe zi, pansamente, scos tuburi de dren, tratament, apropiere și caldură sufletească…Toți cei din echipa domnului Profesor! În frunte cu dînsul, bineînteles! MARI MEDICI! MARI OAMENI! MULȚUMIRI Și PREȚUIRE LA MAXIMUM! ”, a mai arătat celebrul medic.

Aceasta a avut numai cuvinte de laudă și pentru secția de ATI a spitalului, secție condusă de Prof. Dr. Dana Tomescu. „Miracol. C â nd m-am trezit din anestezie, am crezut că sunt la N.A.S.A.! Numai rezerve cu cu pereți din sticlă , cu 1-2 paturi. Fiecare pat dotat cu ventilator și cu toată aparatura necesară. Monitorizare perfectă. Analize x 2-3 ori pe zi. TOT personalul medical intră în rezerve exclusiv cu papuci, halat de unică, mască, mănuși, bonetă! De fiecare dată! De multe ori pe zi! Filtre peste filtre de aer.

Mop și substanțe de curățenie pt fiecare rezervă, separat, nimic comun. Politețe, profesionalism și bună cuviință! În seara în care am ajuns acolo, a intrat la mine un domn, „mascat” și mi-a spus: „ S u nt ASISTENTUL DVS PERSONAL!!! ” Poftim? Cum? A ș a e! Un asistent la 2-3 pacienți din ATI ! Crede ț i? ”, a mai adăugat Monica Pop.

Monica Pop se recuperează acasă

„Am avut ceva probleme de saturație și de insuficiență hepatică (ca la doctori) fapt pentru care am rămas în AȚI. 2-3 zile am fost cam somnolentă. Tratament susținut, recuperare. A venit pt recuperare respiratorie și fizică dl kineto-terapeut! Foarte draguț și apropiat și dînsul! Exerciții de mișcare (e cam greu pt că durerile post-operatorii nu sînț mici) și de respirație! Toate s-au ameliorat mult. La una din rezerve era o doamnă cu transplant hepatic. Au și psiholog. Intra la dînsa zilnic.

Prin pereții din sticlă vedeam tot ce se întâmplă, mulțimea de medici, asistenți și infirmiere care roiau profesionist în jurul fiecărui bolnav; cu cît mai grav, cu atît mai mulți, fiecare cu manevra de care răspundea! M-am bucurat de o anestezie de excepție, dată de doamna Profesor Dana Tomescu, împreună cu doamna Doctor Mihaela Oliță, care , printr-o tehnică deosebită au reușit să diminueze din durerile post-operatorii (care repet nu sînt mici deloc și nici ușor de suportat).

Toți medicii din ATI – înalt profesionalism, comportament ales, apropiat! Imprimat , bineînțeles de doamna Profesor Dana Tomescu! Acestei doamne i se datorează tot ce am văzut cu ochii mei în secția de ATI condusă de dînsa. Doamnă, domnilor și doamnelor Doctori anesteziști și asistento din această secție, vă mulțumesc din adîncul sufletului meu!

Deși într-un moment greu pt mine, sînt încîntată pentru șansa de a constata încă o dată cît de deosebiți sînt medicii și asistenții romăni, MEDICI ADEVĂRAȚI, OAMENI ADEVĂRAȚI! VA MULȚUMESC IAR! AȚI DOVEDIT CĂ SE POATE! Cred că în nicio secție ATI din afară țării nu poate fi mai bine. Nu are cum! Și dumneavoastră, doamna Profesor Tomescu, toată prețuirea mea! Meritați să știe toți cei care dau cu răutate și cu noroi în sistemul nostru de sănătate, ce ați putut face acolo!

Nu au venit să consatate? Nu, pt că e mult prea bine! Dacă erau aspecte negative veneau cu viteză! Cei la care mă refer, mergeți și constatați dacă am exagerat cu ceva! Astăzi e ziua mea de naștere! Sînt deja acasă și sînt bine, mă pregătesc să merg la treabă în vreo 2 zile. Vă mulțumesc tuturor pentru tot, inclusiv pt flori, telefoane și mesaje! ”, a conchis dr. Monica Pop în postarea să emoționantă.